Bomba din fapt de seară

vineri, 26 septembrie 2014, 01:44
3 MIN
 Bomba din fapt de seară

Astra Giurgiu, deţinătoarea Cupei României, a fost eliminată din şaisprezecimi de către CS Mioveni din Liga a II-a

 
 
Pînă ieri, pe înserat, nu se înregistraseră mari surprize în Cupa României. Dintre cele 18 echipe din Liga I, au părăsit competiţia FC Botoşani, Concordia Chiajna (ambele, însă, eliminate de formaţii tot de prima ligă) şi Gaz Metan Mediaş, scoasă din competiţie de Rapid CFR Suceava. În rest, aproape de succes a fost ASC Bacău cu Ceahlăul Piatra Neamţ, iar Fortuna Câmpina a dat iluzia că poate scoate surpriza.
Însă ieri, pe înserat, s-a produs boacăna. Deţinătoarea trofeului, Astra Giurgiu, terminatoarea Lyonului, a fost învinsă cu 1-3 la Mioveni, de către echipa clasată pe locul VI în seria a II-a din eşalonul secund. Ce-i drept, antrenorul Daniel Isăilă a odihnit mulţi titulari, mai ales din linia de mijloc şi din atac, dar formaţia antrenată de Claudiu Niculescu s-a întrecut pe sine. Fireşte, războiul gen Murphy pe care îl poartâ mereu patronul Astrei, Ion Niculae, cu Liga, Federaţia şi propriii salariaţi îşi are rolul său, dar nu este nimic nou când spunem că Astra se află într-o cădere gravitaţională. Se pot lua măsuri, dar dintre toţi posibilii vinovaţi unul singur nu poate fi demis. Cu Dani Coman (care nu-şi mai aminteşte nici el de când n-a mai jucat) în poartă, Astra a primit două goluri parabile, după ce Cristescu deschisese scorul dintr-o fază susceptibilă de ofsaid. În partea a doua, Astra n-a alergat după egalare, ci tot argeşenii au atacat tot timpul şi, tot după o respingere defectuoasă a lui Coman, CS Mioveni a dat lovitura de graţie. "Aproape m-am obişnuit cu astfel de ruşine în ultimele 4-5 meciuri la Astra. Este starea normală la Astra în ultimul timp. M-aţi întrebat cum mă simt, dar această întrebare ar trebui să o puneţi şi conducerii tehnice, preşedintelui executiv, ei trebui să răspundă ce se întâmplă la această echipă. Am făcut o înţelegere cu mine însumi, ca primele 24 de ore să nu comentez după un astfel de eşec. Mă gândesc în linşte şi vom vedea. Să discutăm ca lumea", a spus Ioan Niculae la DigiSport. De fapt, Niculae n-a mai aşteptat 24 de ore şi a decis excluderea lui Ben Youssef din lot, făcându-i “nesimţiţi” pe majoritatea jucătorilor.
“U” Cluj n-a făcut un meci mare la Oradea în faţa codaşei FC Bihor din liga secundă, dar Sorian a trimis meciul în prelungiri după o bijuterie de gol din lovitură liberă. Şi cum fotbalul a lipsit aproape tot timpul pe stadionul care poartă numele legendarului Iuliu Bodola, s-a ajuns la loteria din punctul cu var, în care singurul ghinionist a fost chiar amintitul Sorian.
Rezultate, marcatori: CFR Caransebeş – CSU Craiova 1-2 (1-1). Lupu (’24) / Goşa (’20 – autogol), Ferfelea (’69); Săgeata Năvodari – FC Viitorul 0-3 (0-1). Marin (’31), Nedelcu (’62), Ursu (’66 – autogol); FC Bihor – “U” Cluj 1-1 (0-0, 1-1), 5-4 la lovituri de departajare; Sorian (’85) / Boutadjine (’54). Au transformat la lovituri de departajare: Muşat, Ceppelini, Lungu, Ciupe, Boutadjine (U) / Lazăr, Lukacs, Letan, Dobrescu (B). A ratat Sorian; CS Mioveni- Astra Giurgiu 3-1 (2-1). Stoica (’19), Popa (’42), Mărzeanu (’90) / Cristescu (’17); ACS Berceni – Steaua 0-3 (0-0). Iancu (’75, ’90, ‘90^3). Ettien (B) a fost eliminat în min. 71
 
 

Comentarii