Cum și-au ales numele companiile celebre din lume. Veți fi surprinși!

marți, 17 ianuarie 2017, 17:04
1 MIN
 Cum și-au ales numele companiile celebre din lume. Veți fi surprinși!

Nume precum IKEA, Yahoo sau Google sunt cunoscute oricui, dar nu mulți sunt cei care știu care este, de fapt, adevărata proveniență a acestora.

Oracle – Numele a provenit de la numele de cod al unui proiect al CIA la care lucrau co-fondatorii, Larry Ellison și Bob Oats. Proiectul era o bază de date menită să răspundă la orice întrebare.

Pepsi – Inițial, sucul se numea „Brad’s Drink” în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. În 1898, a devenit Pepsi-Cola datorită cuvântului „dyspepsia”, ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credinţa fondatorului, cum că băutura ajuta digestia.

Skype – Numele original „Sky Peer-to-peer” (Cer de la persoană-la-persoană) a fost redus la „Skyper”, iar ulterior, creatorii au renunțat la „r”-ul de la sfârșit.

Yahoo – Este un acronim pentru „Yet Another Hierarchical Officious Oracle”-Încă un oracol servil ierharhic– dar se referă şi la specia imaginară găsită în cartea „Călătoriile lui Guliver” a lui Jonathan Swift.

Google – Gigantul internetului și-a luat numele de la termenul matematic „googol”, ce desemnează cifra 1 urmată de 100 de zerouri (1 googol â10 la puterea 100).

Aflați amănunte de pe stiridinlume.ro

Comentarii