De Business

Punem punctul pe știi

Dezbatere importantă despre învăţământul profesional la Camera de Comerţ

marți, 09 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Dezbatere importantă despre învăţământul profesional la Camera de Comerţ

Noutăţile învăţământului profesional şi tehnic în sistem dual vor fi dezbătute de angajatorii locali la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Conferinţa „Economia reală şi personalul calificat” va avea loc pe 18 mai, între orele 14-16, fiind organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT). 

„Va fi o discuţie pragmatică între operatorii economici şi reprezentanţii învăţământului profesional şi tehnic, orientată pe necesarul de calificare de pe piaţa muncii şi tipurile de meserii în care se vor forma elevii în şcolile profesionale. În condiţiile legislaţiei recent adoptate, învăţământul dual poate deveni atractiv pentru absolvenţii clasei a VIII-a, care se pot califica în meserii solicitate în mod real pe piaţă. Totodată, în acelaşi cadru legal, operatorii economici au posibilitatea să indice şcolilor ce meserii sunt necesare pe piaţa muncii şi, pe lângă aceasta, beneficiază de facilităţi fiscale. De asemenea, operatorii economici pot participa la deciziile consiliului de administraţie al unităţilor de învăţământ prin desemnarea unor reprezentanţi şi pot formula propuneri legate de durata şi conţinutul programelor de formare profesională”, a declarat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Din partea învăţământului profesional şi tehnic, la conferinţă vor participa prof. dr. Claudia Tănase, inspector şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic la ISJ, şi Florentina Vasilescu, coordonator CNDIPT pe regiunea deNord-Est. „În condiţiile în care se ridică din ce în ce mai mult problema lipsei meseriaşilor, a forţei de muncă pregătite, angajatorii – din orice domeniu de activitate – care doresc să aibă un cuvânt de spus cu privire la calificările pe care să le furnizeze şcoala sunt invitaţi să participe la acest eveniment interactiv, confirmând din timp participarea prin formularul de pe site-ul Camerei de Comerţ, www.cciasi.ro”,  a conchis Gheorghiu.

 

  

Comentarii