Efectele alcoolului consumat pe stomacul gol

miercuri, 06 mai 2015, 22:31
1 MIN
 Efectele alcoolului consumat pe stomacul gol

Total DUI, o organizatie din SUA care ofera informatii persoanelor recent arestate pentru conducerea sub influenta drogurilor sau a alcoolului, au aratat modul in care alcoolul calatoreste prin corp. Cand consumam alcool pe stomacul gol, acesta ajunge direct in fluxul sanguin si, cu cat creste concentratia de alcool in sange, cu atat pierderea controlului este mai mare.

Odata ajund in fluxul sanguin este distribuit rapid de-a lungul intregului organism, provocand dilatarea vaselor de sange – de aici si senzatia temporara de caldura pe care o resimtim cand bem bauturi alcoolice – scaderea tempoarara a pulsului, precum si a tensiunii arteriale, potrivit bzi.ro.

Alcoolul ajunge la creier intr-un minut

Dupa ce a ajuns in sang, alcoolul se propaga rapid in stomac, rinichi, plamani, ficat si creier. "Odata ce alcoolul loveste creierul, incepe imediat sa afecteze capacitatea acestui organ de a controla functiile corporale si de comportament", se arata in raportul celor de la Total DUI. Si nu ii ia intotdeanua mult timp pentru asta: 20% din alcoolul consumat pe stomacul gol ajunge la creier intr-un minut.

 

Comentarii