„M-au amenințat cu moartea”: Femeia care a inspirat serialul „Baby Reindeer” de pe Netflix și-a dezvăluit identitatea

vineri, 10 mai 2024, 17:36
2 MIN
 „M-au amenințat cu moartea”: Femeia care a inspirat serialul „Baby Reindeer” de pe Netflix și-a dezvăluit identitatea

Femeia care a inspirat povestea de hărțuire din „Baby Reindeer”, serialul care s-a bucurat de un succes uriaș pe Netflix după premiera sa luna trecută, și-a dezvăluit identitatea reală și acuză că a primit amenințări cu moartea din cauza seriei, relatează IndieWire, preluat de hotnews.ro.

Serialul Baby Reindeer, tradus pentru clienții din România drept Micuțul meu ren, a fost creat de scriitorul, comediantul și actorul scoțian Richard Gadd, care joacă și rolul principal în miniseria originală a Netflix.

Miniseria cu 7 episoade se bazează pe propria experiență a lui Gadd, un scriitor, comediant și actor scoțian, cu un caz de hărțuire. În seria Netflix numele său este schimbat în „Donny Dunn”, acesta fiind urmărit și hărțuit de o femeie mai în vârstă numită în serial „Martha Scott”, după ce i-a oferit o ceașcă de ceai la barul la care lucrează.

La fel ca în cazul protagonistului, numele hărțuitoarei a fost schimbat în producția Netflix. Gadd și ceilalți producători au schimbat de asemenea și alte detalii din poveste față de evenimentele din viața reală tocmai pentru a proteja persoanele implicate.

Însă succesul peste toate așteptările de care s-a bucurat Baby Reindeer după lansarea sa pe Netflix în data de 11 aprilie a generat un interes major față de povestea reală din spatele seriei și i-a făcut pe unii dintre fanii săi să declanșeze o veritabilă „vânătoare” în mediul online pentru a identifica femeia care l-a hărțuit pe Gadd.

„Internauții mi-au dat de urmă și m-au hăituit și m-au amenințat cu moartea”, a declarat acum femeia, ea dezvăluind într-un amplu interviu acordat joi prezentatorului TV britanic Piers Morgan că se numește Fiona Harvey.

În interviul care durează aproape o oră ea neagă că l-a hărțuit pe Gadd, dar afirmă că a fost forțată să își dezvăluie identitatea din cauza situației create.

„Deci nu a fost cu adevărat o alegere. Am fost forțată să fac acest lucru”, spune ea.

Harvey l-a atacat de asemenea în termeni duri pe Gadd, afirmând că este de părere că acesta suferă de „probleme psihiatrice grave”.

Despre serial ea spune că este „o operă de ficțiune, o hiperbolă”, care are doar două elemente veridice: că creatorul său se numește Richard Gadd și că acesta a lucrat ca barman.

„Poate că ar trebui să fie mai atent la sine ca o persoană care are nevoie de ajutor. Da, cred că mereu a avut nevoie de asta. Dacă a existat un pretins viol sau dacă acel viol a fost real sau conceput în mintea sa, asta cred că l-ar face și mai bolnav”, a mai spus Fiona Harvey. Citește mai mult pe hotnews.ro.

 

Comentarii