Elevii de liceu pot experimenta vara aceasta viaţa de student la „Cuza”

luni, 01 iulie 2013, 15:25
2 MIN
 Elevii de liceu pot experimenta vara aceasta viaţa de student la „Cuza”

Elevii de clasa a XI-a au posibilitatea de a lua contact cu mediul academic de la Universitatea „Al. I. Cuza” în cadrul şcolii de vară „SummerIS”. Proiectul, organizat de ANOSR şi de Consiliul Naţional al Elevilor, antrenează tineri din nouă centre universitare (Cluj – Napoca, Alba Iulia, Galaţi, Bucureşti, Suceava, Iaşi, Timişoara, Oradea, Târgu Mureş), din dorinţa de a promova alegerile corecte şi informate pentru viitoarele studii universitare.

Înscrierile pentru universitatea ieşeană se fac până pe 7 iulie, urmând ca lista cu elevii admişi să fie afişată pe 9 iulie. Timp de 11 zile, în perioada 18 – 28 iulie, elevii vor experimenta viaţa de student – vor fi cazaţi în cămine, vor lua masa la cantină, vor merge la cursuri, laboratoare, seminarii şi stagii susţinute de cadre universitare. Mai mult, participanţii vor afla ce înseamnă educaţia non – formală, cum pot sprijini comunitatea prin voluntariat şi se vor implica în dezbateri pe teme stabilite de organizatori. La final, tinerii vor da şi primele lor examene din sesiune.

„Universitatea de Vară pentru Elevi le oferă, pe lângă posibilitatea de a experimenta ce înseamnă să fii student, şi o imagine reală asupra sistemului universitar prin contactul direct cu acesta şi ocazia de a vedea ce facultate li se potriveşte pentru a putea lua decizia corectă şi conştientă cu privire la alegerea studiilor universitare”, a precizat Brînduşa Lungu, reprezentant al studenţilor ieşeni în ANOSR. Pentru înscriere, tinerii interesaţi pot completa chestionarul disponibil pe pagina de facebook a evenimentului.

Comentarii