(EXCLUSIV) Decanul Facultății de Medicină Veterinară, transportat de urgență la spital

marți, 14 martie 2017, 14:49
1 MIN
 (EXCLUSIV) Decanul Facultății de Medicină Veterinară, transportat de urgență la spital

Decanul de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV), Gheorghe Săvuţă, a suferit astăzi un accident vascular cerebral. 

Un echipaj SMURD de terapie intensivă a intervenit la locul solicitării. În acest moment nu ştim care este starea decanului. Gheorghe Săvuţă a fost în trecut prorector al USAMV. Aria sa de interes sunt disciplinele Boli infecţioase, Epidemiologie, Legislaţie în medicina veterinară, Deontologie, Medicină veterinară de stat şi sănătate publică. A inteprins o bogată activitate de cercetare în cadrul contractelor de cercetare sau la tematica de cercetare în cadrul disciplinelor, a îndrumat numeroase proiecte de licenţă şi doctorat.

„Echipajul TIM a avut o intervenţie la USAMV, acolo de unde a fost preluat un bărbat care a suferit o sincopă. Pacientul a fost stabilizat şi transportat în Uitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. În prezent starea pacientului este stabilă, aflându-se încă în UPU pentru o serie de investigaţii. După efectuarea acestora pacientul va fi transportat la Spitalul de Neurochirurgie”, a arătat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU – SMURD. 

Comentarii