Generalul s-a îndurat de Budescu

marți, 01 septembrie 2015, 01:43
3 MIN
 Generalul s-a îndurat de Budescu

Alături de el, selecţionerul Anghel Iordănescu a apelat şi la alţi doi “astrişti”, Silviu Lung şi Denis Alibec

 
Atacanţii echipei Astra Giurgiu, Denis Alibec şi Constantin Budescu, a fost convocaţi de selecţionerul Anghel Iordănescu pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia, din preliminariile Campionatului European din 2016. De asemenea, în lot au fost convocaţi trei jucători de la Steaua, Paul Papp, Adrian Popa şi Alexandru Chipciu, dar şi Steliano Filip de la Dinamo. Lotul este format din Tătăruşanu, Pantilimon, Lung (portari), Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Moţi, Goian, Latovlevici, Raţ, Filip, Papp (fundaşi), Prepeliţă, Pintilii, Hoban, Sînmărtean, Torje, Maxim, Popa, Chipciu (mijlocaşi), Andone, Keşeru, Alibec, Budescu, Bumba  (atacanţi).
La conferinţa de presă susţinută ieri, selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, s-a referit în special la cazul Budescu, intens mediatizat în ultima vreme: "A fost nedrept atunci când a apărut în ziare faptul că eu aş fi declarat în Comitetul Executiv că Budescu nu are loc niciodată la echipa naţională. Atunci a fost o dezinformare crasă. Speranţa mea e ca Budescu să înţeleagă că fotbalul nu e distracţie şi e o meserie care înseamnă transpiraţie şi muncă. El trebuie să dea fotbalului măsura talentului pe care îl are", a spus Iordănescu. Tehnicianul  a precizat care sunt caracteristicele jucătorilor pe care îi preferă la echipa naţională: "Am spus-o şi repet, porţile echipei naţionale sunt deschise pentru toţi jucătorii care pot şi doresc să ajute România, inclusiv pentru Constantin Budescu. Evident că am şi eu nişte principii de la care nu mă abat, ţin foarte mult ca jucătorii să aibă valoare, experienţă, formă sportivă, personalitate, inteligenţă, atitudine şi caracter. Din punctul meu de vedere, în ceea ce-l priveşte pe Budescu lucrurile sunt cât se poate de clare. Dacă l-am chemat însemnă că vreau. Mai rămâne să vrea şi el. Eu chiar apreciez talentul lui Budescu, dar nu îi înţeleg atitudinea. Rămâne de văzut dacă va juca în această dublă. Eu am mai avut o discuţie cu Dani Coman şi i-am spus atunci că sunt nemulţumit de evoluţia lui Budescu din perioada de pregătire a Astrei. Iar Budescu sper că a înţeles ce i-a transmis conducătorul Astrei", a precizat Iordănescu.
Referitor la partida cu Ungaria de la Budapesta, Iordănescu a ţinut să declare că echipa naţională nu va face un "joc de ciupeală": "Ne ducem la Budapesta să jucăm fotbal şi să obţinem un rezultat bun. Dacă trebuie să ne apărăm, ne vom apăra. Dacă vom avea încredere şi vom putea să atacăm, vom ataca. În niciun caz nu mergem acolo să facem un joc de ciupeală. Echipa naţională reprezintă România şi indiferent de situaţia prin care trece vă promit că ea va încerca să joace fotbal", a spus tehnicianul. El a precizat că trei fotbalişti din lot se confruntă cu probleme medicale, Chiricheş, Keşeru şi Filip.
România va întâlni vineri de la ora 21:45 echipa Ungariei de la ora 21:45, la Budapesta, iar luni, de la aceeaşi oră va juca la Bucureşti împotriva Greciei.
După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România – 14 puncte, 2. Irlanda de Nord – 13 puncte, 3. Ungaria – 11 puncte, 4. Insulele Feroe – 6 puncte, 5. Finlanda – 4 puncte, 6. Grecia – 2 puncte.
 
 
 

Comentarii