De Business

Punem punctul pe știi

Întâlnire importantă a fermierilor ieşeni

vineri, 26 februarie 2016, 02:50
1 MIN
 Întâlnire importantă a fermierilor ieşeni

Subprefectul le-a sugerat fermierilor ieşeni să îşi unifice forţele pentru a le fi mai bine auzite problemele de către Guvern.

„Judeţul Iaşi are un profil agricol, iar în ultimii ani s-au făcut foarte multe progrese pentru agricultura judeţului. Totuşi ar trebui să fie constituită o breaslă a agriculturilor după modelul celei a constructorilor, înfiinţată în urmă cu doi ani. Este necesară ca o punte de comunicare între fermieri şi autorităţile locale şi centrale”, a declarat ieri Bogdan Abălaşei cu prilejul Conferinţei de Agricultură a Judeţului Iaşi. Manifestarea organizată de compania ABplus Events la Hotel Bellaria este cotată de specialiştii din domeniu drept cel mai important eveniment din sectorul agricol din prima parte a acestui an. 

„Conferinţa Judeteană de Agricultură Iasi urmăreşte să ofere o viziune amănunţită asupra situaţiei agriculturii din judeţ şi să discute punctual problemele cu care s-au confruntat fermierii in 2015 şi modalităţi privind soluţionarea lor în 2016”, au subliniat organizatorii. În cadrul evenimentului s-au prezentat factorii ce pot contribui la dezvoltarea agriculturii locale în 2016, respectiv priorităţile legislative pentru acest an în ceea ce priveşte agricultura. Între invitaţii speciali ai reuniunii s-au numărat Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru Agricultura a Camerei Deputaţilor, şi Costel Şoptică, secretarul Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor. 

 

 

Comentarii