Miracolul din Bănie

luni, 01 decembrie 2014, 01:43
3 MIN
 Miracolul din Bănie

Universitatea Craiova a ajuns din zona retrogradării în apropierea podiumului. Terenurile proaste şi starea vremii au influenţat calitatea jocurilor din penultima rundă a turului Ligii I

 

 
* Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş 2-0 (0-0). Un meci până la un moment dat echilibrat, ba chiar cu o superioritate a oaspeţilor, însă datele problemei s-au schimbat după eliminarea lui Figliomeni de la Mediaş (’62) pentru cumul de cartonaşe galbene, decizie criticată de oficialii ardeleni.
*CSU Craiova – Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0 (1-0). Bawab (‘4), Herghelegiu (’59). Cu un lot de adolescenţi şi acela incomplet, trupa lui “Flocea” Marin a fost carne de tun în faţa echipei oltene, care merge Zeiss sub comanda bicefală Cîrţu – Săndoi. Merită de remarcat inspiraţia celor doi tehnicieni: Ex-ieşeanul Andrei Herghelegiu a fost introdus pentru prima dată titular şi s-a remarcat prin binomul assist-gol!
* “U” Cluj – Oţelul Galaţi 0-0. Nu a fost singurul meci în care frigul a “îngheţat” fotbalul, mai degrabă jocul a fost influenţat de starea proastă a mult-lăudatei “Cluj-Arena”. Jocul combinativ al “şepcilor” a avut de suferit (suporterii cerând din nou, pe nedrept, demisia lui George Ogăraru), iar oţelarii au apărat un punct preţios. Ba chiar-vorba antrenorului Selymes – cu puţin noroc oţelarii le puteau obţine pe toate trei, dacă ne gândim la ratările lui Cristea şi Jula.
* Rapid Bucureşti – Oţelul Galaţi 0-0. Vina pentru lipsa golului aparţine în egală măsură impreciziei atacanţilor, dar şi a minunilor celor doi portari, Bornescu şi Felgueiras. Cu adevărat remarcabilă a fost parada giuleşteanului la şutul lui Rada din finalul partidei. În câmp, însă mai bine s-au descurcat gazdele, hămesite după puncte, clujenii părând bulversaţi de plecarea lui Vasile Miriuţă.
FC Braşov – Viitorul Constanţa 1-3 (1-2). Aganovic (’33) / Mitriţă (’25), Bonilla (‘45^1), Mitrea (‘90^4 – penalty). Partida a fost întârziată cu o oră din cauza terenului acoperit de zăpadă, care a fost degajată de pe suprafaţa de joc cu sprijinul suporterilor prezenţi la stadion. Paradoxal, deşi s-a disputat în condiţiile cele mai grele în comparaţie cu restul partidelor (a mai curs lapoviţă pe final) a fost şi cea mai animată şi mai bogată în goluri. Braşovenii au atacat mai mult, au jucat prea bine, dar Viitorul a fost iute pe contraatac şi a avut noroc cu carul. După un final incendiar la poarta constănţeano-voluntăreano-chiejneană, un contraatac a adus penaltiul produs de portarul Iacob asupra lui Benzar şi transformat de Mitrea, fundaşul care a marcat zece goluri în campionat, exact cât atacanţi de soi ca Tadé sau Tamuz!
* ASA Târgu Mureş – Astra Giurgiu 0-0. A treia remiză albă a etapei, într-un meci în care îndârjirea s-a văzut mai mult la durităţi decât la spectacol.
* Dinamo – Petrolul 0-0. O remiză albă viu disputată, cu o dominare sterilă a gazdelor în prima repriză, accentuată şi imediat după pauză şi un final în forţă al prahovenilor care, însă, s-au lovit de un portar, Traian Marc, în zi uriaşă!
 
Ultimul meci al rundei se dispută astăzi, de la ora 20:30, FC Botoşani – Steaua, în direct la Look TV
Ultima etapă a turului (5-8 decembrie): Gaz Metan Mediaş – FC Braşov, FC Viitorul – FC Botoşani (vineri), Ceahlăul Piatra Neamţ – “U” Cluj, Pandurii Târgu Jiu – Rapid, Astra Giurgiu – Dinamo (sâmbătă), Oţelul Galaţi – ASA Târgu Mureş, Steaua – CSMS Iaşi, CFR Cluj – CSU Craiova (duminică), Petrolul – Concordia Chiajna (luni).
 
 
 

 

Comentarii