Nadal a plecat de la Londra

miercuri, 15 noiembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Nadal a plecat de la Londra

 

După ce a pierdut greu în faţa lui David Goffin, liderul mondial s-a retras de la Turneul Campionilor şi va fi înlocuit cu compatriotul său, Pablo Carreño. Horia şi Juls au suferit a doua înfrângere la dublu

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 3, a fost învinsă, ieri de cuplul Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), cap de serie numărul 2, scor 6-7, 6-7, în cea de-a a doua etapă a Grupei “Eltingh/Haarhuis” de la Turneul Campionilor. Confruntarea a durat o oră şi 45 de minute. Românul şi colegul său au salvat 11 mingi de meci, atât în setul secund, cât şi în tie-break-ul final câştigat cu 8-6.

Surpriza zilei a fost înfrângerea şi apoi retragerea liderului mondial, Rafael Nadal, în prima etapă a grupei Pete Sampras. Belgianul David Goffin (8 ATP) l- a învins pe Rafa cu 7-6, 6-7, 6-4, în două ore şi 37 de minute. Goffin este primul belgian din istorie care participă la Turneul Campionilor. La scurt timp după această întâlnire, Nadal s-a retras din competiţie, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. În urmă cu aproape două săptămâni, Nadal s-a retras şi de la turneul de la Paris, la care a ajuns până în sferturile de finală, tot din cauza problemelor de la genunchi. "Am încercat totul, am făcut tot ce se putea pentru a fi pregătit să joc. Dar nu am fost pregătit cu adevărat. Este un miracol de a fi fost atât de aproape în acest meci", a declarat Nadal, care a salvat patru mingi de meci. În vârstă de 31 de ani, Nadal nu a câştigat niciodată Turneul Campionilor. Un alt spaniol, Pablo Carreño (10 ATP) îi va lua locul liderului ATP pentru următoarele două etape ale grupei. În primul meci al grupei, bulgarul Grigor Dimitrov (6 ATP) l-a învins pe austriacul Dominic Thiem (4) cu  6-3, 5-7, 7-5.Ieri, în grupa “Boris Becker”, americanul Jack Sock l-a învins cu 5-7, 6-2, 7-6 pe Marin Cilic.   

* Ana Bogdan (111 WTA), a fost învinsă, ieri,  cu scorul de 6-2, 6-7, 5-7 de către sportiva thailandeză Luksika Kumkhum (126 WTA) în primul tur al Taipei Open. Partida a durat două ore şi 48 de minute.

* Perechea Mihaela Buzărnescu/Dalma Galfi (România/Ungaria) a ratat, ieri,  calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Toyota, cu premii totale de 60.000 de dolari. Buzărnescu şi Galfi au fost învinse de cuplul Beatrice Gumulya/Kotomi Takahata (Indonezia / Japonia), scor 2-6, 6-7, într-o oră şi 13 minute. Mihaela Buzărnescu joacă la turneul din Japonia şi pe tabloul de simplu. Românca, favorită principală, o va întâlni, astăzi, în primul tur, pe sportiva americană Emina Bektas.

 

 

Comentarii