Neagu ne dă emoţii

miercuri, 27 iulie 2016, 01:44
3 MIN
 Neagu ne dă emoţii

 Cristina a făcut o întindere la coapsă şi se menajează pentru Olimpiadă

 
 
Handbalista Cristina Neagu a declarat, ieri pentru News.ro, după revenirea de la turneul din Norvegia că nu a evoluat în cele trei meciuri amicale din cauza unei întideri musculare la coapsă şi nu a dorit să rişte o posibilă neparticipare la Jocurile Olimpice.  
Liderul naţionalei de handbal feminin, Cristina Neagu, a făcut deplasarea în Norvegia, la Ulstein Cup, însă nu a intrat pe teren în niciuna din cele trei partide cu Norvegia, Franţa şi Spania. Ea a declarat, ieri pentru News.ro, că în urmă cu două săptămâni a suferit o întindere musculară şi, împreună cu staful tehnic, au decis să nu rişte o accidentare mai gravă dacă ar fi intrat pe teren la meciurile amicale din Norvegia. ”Am simţit o întindere musculară la coapsa piciorului de bătaie acum vreo două săptămâni şi am decis, împreună cu staful tehnic, să fac pauză, să mă recuperez complet. Acum sunt un pic mai bine, dar continui recuperarea. Nu ştiu când voi putea reintra la antrenamente, asta nu depinde doar de mine, dar vreau ca atunci când intru să fiu bine, să am încredere. Oricum, noi plecăm pe 1 august spre Rio şi vom avea şi acolo încă câteva zile de pregătire, aşa că mai e timp să fiu bine. E mai corect să mă opresc decât să risc o accidentare mai gravă”, a declarat Cristina Neagu.
La turneul amical de la Ulstein, ea a stat pe banca tehnică şi s-a implicat mult alături de fete la time-out-uri. ”Nu a fost uşor pe margine, le-am ajutat pe fete cum am putut şi am ştiut din acea postură. Scopul nostru nu a fost victoria în aceste meciuri, ci să ne verificăm şi să ne consolidăm relaţiile de joc. Anterior a fost foarte multă pregătire fizică şi toate fetele au resimţit asta. Sigur că nu ne încântă să pierdem meciuri, mai ales la diferenţe mari, dar obiectivul nostru este să fim în cea mai bună formă la Jocurile Olimpice, nu în meciurile amicale”. Handbalistele din echipa naţională au revenit în ţară luni seară şi au primit trei zile libere, echipa urmând să se reunescă din nou în cursul zilei de vineri, când este programată şi conferinţa de presă oficială înaintea plecării spre Rio. ”Pentru mine aceste trei zile libere nu înseamnă prea mult, pentru că mă ocup de recuperarea la o clinică din Bucureşti. Nu prea profit de ele. Mă voi odihni cât pot, asta e, nu pot risca participarea la Jocurile Olimpice”, a mai spus Cristina Neagu. La turneul amical de la Ulstein, România a pierdut cu Norvegia (scor 21-32) şi cu Franţa (18-24) şi a remizat cu Spania, câştigătoarea competiţiei (21-21).
 
 
 

Comentarii