Profesorul de matematică Liviu Pop a făcut o gafă colosală care are legătură cu aritmetica elementară

joi, 05 octombrie 2017, 11:27
2 MIN
 Profesorul de matematică Liviu Pop a făcut o gafă colosală care are legătură cu aritmetica elementară

Inspectoratele Şcolare din întreaga ţară au intrat azi dimineaţă în legătură, prin intermediul unei videoconferinţe, cu ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop. În cadrul acestei întâlniri s-au discutat chestiuni legate de Legea Educaţie Naţionale, despre manualele şcolare şi despre auxiliarele şcolare, dar şi chestiuni legate de finanţarea şcolilor şi despre salarizarea profesorilor.

La începutul video conferinţei, ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a subliniat nevoia realizării unor astfel de întrevederi în fiecare lună, în cadrul cărora să se discute cele mai presante probleme ale sistemului de învăţământ românesc, dar şi problemele cu care se confruntă fiecare judeţ în particular. În cadrul video conferinţei, ministrul Educaţiei Naţionale nu a dezamăgit nici de această dată, iar profesorul de matematică a afirmat că elevii de liceu din an terminal au început şcoala acum 17 sau 18 ani.

 „Rolul elevilor este unul foarte important (în ceea ce priveşte discuţiile legate de problemele sistemului de educaţie) pentru că voi sunteţi, şi când spun voi mă refer la învăţământul liceal, voi trebuie să fiţi promotorii acestei reforme. Vă place cum arată şcoala, când aţi intrat acum 18 ani sau 17 ani? Atunci aţi intrat în clasa I”, a afirmat ministrul în timpul videconferinţei.

Dincolo de problemele de calcul, Ministrul Educaţiei asigură profesorii că în umătoarele 5 săptămâni vor exista şi manualele şcolare, manualul de Matematică fiind deja aprobat pentru tipărire, urmând ca şi la celelalte materii să se aprobe publicarea acestora în următoarele zile. Singurul care a rămas contestat este manualul de Religie. De asemenea, manualele şcolare urmează să fie editate de către Editura didactică şi pedagogică, iar editurile se vor ocupa pe viitor doar de editare, tipărirea realizându-se de către tipografiile de stat. În ceea ce priveşte salarizarea profesorilor, Liviu Pop a afirmat că banii pentru salarii vor ajunge pe viitor în bugetul şcoli, fără a mai trece prin bugetul primăriilor.

Comentarii