Reguli de eticheta la nunta: toastul

miercuri, 20 august 2014, 13:59
2 MIN
 Reguli de eticheta la nunta: toastul

Toastul de la nuntă este un moment important și cu siguranță vrei să-ți lași invitații fără cuvinte și cu lacrimi în ochi. Obiceiul toastului de nuntă datează încă din vremea grecilor, iar originea numelui vine din Franța. Rolul său este de a spune câteva cuvinte de mulțumire invitaților sau aceștia se pot adresa mirilor.

Poate că cel mai important lucru când ții un toast este să vorbești din inimă. Indiferent dacă ești serioasă sau ai un discurs amuzant, fii naturală și spune ce simți cu adevărat. Sigur, te poți inspira de pe internet pentru idei, însă toți invitații vor aprecia toastul mai mult dacă vor simți că vorbești din inimă și ești autentică.

Însă chiar dacă ești naturală, toastul trebuie pregătit dinainte. Nu lăsa totul pe ultima sută de metri, ci pregătește-te din timp. Scrie mai multe variante și apoi alege-o pe cea mai potrivită.

Apoi, repetă cu voce tare discursul, pentru a-ți da seama dacă sună într-adevăr bine, dacă nu este prea lung sau prea scurt. În plus, te vei simți mai în largul tău când vei ține toastul ca la nuntă. Gândește-te la proiectele de la școală – îți era mai simplu să le prezinți dacă te pregăteai bine de acasă, nu?

Adresează-te tuturor celor din cameră. Vorbește-le prietenilor, familiei, socrilor și, bineînțeles, soțului tău.
De asemenea, nu este nevoie ca toți să își țină toastul în același timp. Lasă-i fiecăruia un moment special. Eticheta sugerează o anumită ordine (cavalerul de onoare, domnișoara de onoare, mirele, mireasa, părinții miresei, părinții mirelui), însă este nunta ta, deci tu decizi care va fi ordinea.

Nu uita să păstrezi discursul! Multe cupluri păstrează ca amintiri de nuntă nu numai fotografiile, ci și o invitație de nuntă, meniul sau toastul pe care l-au ținut. Scrie-l pe o altă foaie (sau poți păstra și ciornele, dacă vrei) și păstrează-l cu grijă.

miresici.ro

 

Comentarii