Santorini: Imaginea finala a puzzle-ului Grecia!

marți, 05 martie 2013, 17:29
2 MIN

Santorini, spectaculos si unic, starneste curiozitatea turistului atipic, mai putin interesat de plaje late, nisip fin si imaginea clasica de la mare. Desi, ochii mari, pregatiti sa absoarba peisaj, pot descoperi putin din tot ceea ce e nevoie pentru o vacanta completa aici.

Putinele randuri de mai jos descriu o vacanta ca o poveste, ce poate fi traita la un pret rezonabil daca e achizitionata din timp. Sunt doar ganduri, nu fapte concrete, palpate.

Vechile povesti relateaza ca bucata de piatra fierbinte de numai 73 kmp este ceea ce a mai ramas din stravechea Thira. Nu vom sti cat de violenta a fost eruptia, insa caldera de astazi si cortina abruptra de stanci cu nisip negru, alb sau rosu la baza, ramane o imagine impresionanta, privita din orice punct, inalt, jos sau indepartat.

Albul imaculat, odihnitor te intampina inca din asternuturile si vopseaua din camerele de hotel, pana la casutele si bisericile izolate de pe varful stancilor inalte.

O parte a farmecului acestei semilune pe harta este dat de atmosfera foarte relaxata, insula fiind atat de diversa si simpla in acelasi timp. Frumusetea locului poate fi descoperita treptat, inca de la primii pasi facuti pe teritoriul mic, pe un magar posomorat, alaturi de vant, partener si ghid continuu.

Apa, intr-un continuu spectacol de nuante si culoare reuseste sa se integreze perfect in peisajul alb – albastru specific, indulcit si schimbat complet doar la apus.

Din motive intemeiate, Oia si Fira sunt cele mai fotografiate sate din Santorini, fiind aproape imposibil sa pleci cu poze nereusite. Dupa ce te vei dezmetici si te vei desprinde de frumusetea insulei, vei privi in urma si vei descoperi ca ai fost martorul imaginii Greciei autentice, neschimbate.

Dar exista mult mai mult pe insula Santorini decat craterul si casele albe de pe stanca. In plimbari relaxante poti descoperi plaje retrase, locuri care iti dau senzatia ca esti primul care le calca, mancare traditionala, muzica greceasca, vinuri de soi ca Vinsanto – vinul rosu si tare de Santorini sau Cetatea Akrotiri.

Varianta de hotel sau vila in care te vei caza pe perioada sejurului este de preferat sa fie una traditionala, eventual construita in stanca, astfel notiunea de concediu va capata o alta amploare.

Aerul si plajele romantice au facut ca Santorini sa fie cotata in ultimii ani una dintre cele mai exclusiviste destinatii ale Europei sau chiar ale lumii, pretandu-se atat de bine pentru cuplurile in luna de miere sau pentru oamenii care iubesc pur si simplu, indiferent ce.

 

DEDAL TUR
Str. Costache Negri, 43, parter, Iasi 700071, Romania
Tel: +40-232-262410
Fax: +40-232-262309
Mob: +40-758-018340
dedal@dedaltur.ro

www.dedaltur.ro

Comentarii