Ședință fără surprize: Victorel Lupu preia șefia CJ; Chirilă, ales provizoriu vicepreședinte

miercuri, 20 mai 2015, 08:02
2 MIN
 Ședință fără surprize: Victorel Lupu preia șefia CJ; Chirilă, ales provizoriu vicepreședinte

Ședința CJ convocată în această dimineață, de la ora 7.30, s-a încheiat după o oră jumătate, fără surprize.

Victorel Lupu a fost desemnat să preia atribuțiile președintelui Consiliului Județeam, iar Victor Chirilă a fost ales provizoriu vicepreședinte în locul lui Lupu. 

În privința lui Chirilă, liberalii s-au abținut de la vot invocând trei motive: 1. că nu era nici o urgență desemnarea vicepreședintelui interimar, 2. că nu au fost consultați și 3. că trebuie respectat votul de la alegerile din 2012 și vicepreședintele provizoriu să fie de dreapta.

CITEȘTE ȘI:

Scandalul suspendării! Iaşul are de azi un nou preşedinte al Consiliului Judeţean

Ieri, prefectul l-a suspendat pe preşedintele Consiliului Judeţean. În sprijinul deciziei, Dan Cârlan a invocat faptul că „voinţa instanţei de judecată a fost clar orientată“. Curtea de Apel a avut o reacţie rarisimă şi a emis un comunicat în care se arată că instanţa nu se implică în această problemă, măsura fiind „în competenţa exclusivă a prefectului“. Dan Cârlan a solicitat convocarea plenului CJ, azi, de la ora 7.30. Liberalii au explodat: „Dan Cârlan a încălcat Legea administraţiei publice locale“. Aceştia susţin şi că prefectul „va forţa legea“ pentru a nu-l suspenda pe primar. Cârlan respinge acuzele şi se întreabă de ce nu vine comunicarea de la instanţă în cazul lui Nichita.

 

Comentarii