Trei elevi de la Colegiul Naţional, în lotul naţional la Olimpiada de Ştiinţe

vineri, 19 august 2016, 01:54
1 MIN
 Trei elevi de la Colegiul Naţional, în lotul naţional la Olimpiada de Ştiinţe

În intervalul 31 iulie – 4 august, la Hunedoara a avut loc etapa naţională a Olimpiadei de Ştiinte pentru Juniori. În urma acesteia, trei elevi ieşeni, dintre cei cinci care au participat, s-au calificat în lotul lărgit, obţinând rezultate extraordinare.  

Cei trei elevi sunt de la Colegiul Naţjonal din Iaşi, eleva Ioana Maria Popa (clasa a IX) obţinând chiar locul I, cu un punctaj de 175,25 de puncte, cel mai mare din concurs. De asemenea, Bianca Alexandra Petrescu (clasa a IX) s-a clasat pe locul III, cu un punctaj de 174 de puncte, iar pe locul VII-a s-a clasat elevul Andrei Mircea Lupuleasa (clasa a VIII), care a obţinut menţiune cu un punctaj de 155 de puncte.

Olimpiada a constat în susţinerea a două probe, una practică şi alta teoretică, la trei discipline: fizică, chimie şi biologie. Cei trei elevi de la Colegiul Naţional care s-au calificat în lotul lărgit au fost pregătiţi de profesorii  Jean Rotaru, Corina Gheorghiţă, Ioana Bohotineanu,  Andu Ouatu, Mărioara Lăcătuşu şi Adriana Preotu. La această olimpiadă au mai participat şi Rareş Ostropovici, de la Colegiul „C. Negruzzi“, şi Radu Vasilache, de la Colegiul „Emil Racoviţă“. Din toată ţara, s-au înscris la această olimpiadă un număr de 98 de concurenţi.

Comentarii