Advertorial

USAMV Iaşi pregăteşte specialişti căutaţi pe piaţa muncii

joi, 11 iulie 2013, 01:50
3 MIN

            Cele patru facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) – Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară, pregătesc specialişti care sunt la mare căutare în piaţa muncii. Domeniul momentului care aduce cele mai mari câştiguri pare a fi agricultura, dacă este luat în calcul faptul că este domeniul care asigură alimentaţia populaţie.  

            Învăţământul universitar agricol ieşean, la 100 ani de existenţă, este unul dintre cele mai performante din România, atât în domeniul educaţiei cât şi al cercetării ştiinţifice. USAMV Iaşi este “o universitate ce cunoaşte succesul” deoarece după anul 2000, s-a dezvoltat într-un ritm impresionant. Direcţiile de specializare s-au diversificat şi s-au înfiinţat multe secţii noi, în care studiază, alături de studenţi români şi studenţi din alte ţări atât la studii de licenţă şi masterat, cât si la doctorat. În prezent, cadrele didactice şi cei 5000 de studeţi beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare şi Centrul de vizualizare avansată – 3D.

            USAMV Iaşi mizează pe cercetare, cel mai mare proiect, „Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu”, va avea, la finalizare, un fitroton unic în regiunea de Nord-Est şi cel mai modern din România. Proiectul este cel mai mare din istoria Facultăţii de Agricultură şi are o valoare de peste 10 milioane de euro.

            Facultatea de Horticultură dispune de spaţii de învăţământ proprii, câmpuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performantă ce contribuie la realizarea unui învăţământ de calitate pentru specialişti în domeniul horticulturii, peisagisticii şi ingineriei mediului.     Facultatea de Zootehnie, în cei 60 de ani de experienţă, a dat un număr de peste 3500 specialişti, din rândul cărora unii au ocupat şi/sau ocupă funcţii de miniştri, secretari de stat, parlamentari, reputaţi directori de ferme şi holdinguri, cadre didactice, directori de institute şi staţiuni de cercetare, cercetători, fermieri etc.        

             La Facultatea de Medicină Veterinară, clinicile Medicală, Infecţioase, Obstetrică şi Chirurgie, sălile de operaţie şi laboratoarele au dotări de ultimă generaţie. Se efectuează consultaţii şi examene de laborator pentru diagnosticul şi tratamentul bolilor animalelor cu aparatură modernă achiziţionată din cercetare, în valoare de 6 milioane lei. Asistenţa medicală în clinici este asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii asistate de studenţi şi doctoranzi.

Comentarii