Voinţa face diferenţa

joi, 09 aprilie 2015, 01:50
4 MIN

CSMS s-a impus în faţa unei echipe dinamoviste modeste, graţie plusului etalat la capitolul “determinare”

 
CSMS Iaşi a trecut cu brio peste primul eşec din 2015, suferit în runda a XXIV-a, la Târgu Mureş. Echipa ieşeană a învins marţi seară pe Dinamo, cu 1-0, şi continuă să se îndepărteze de locurile “periculoase” ale clasamentului.
Factorul determinant al succesului cu dinamoviştii a fost determinarea. Voinţa superioară etalată faţă de adversari, combinată cu tonusul fizic excelent, care a făcut ca Iaşul să alerge mai mult şi cu un ritm mai bun decât o formaţie oaspete care a părut blazată, fără nerv, fără ambiţie a contat mai mult decât orice în duelul care a făcut fericiţi circa 4 000 de ieşeni.
În ceea ce priveşte cele două faze principale ale jocului, ieşenii au excelat, iarăşi, la capitolul apărare. Faptul că dominarea “câinilor” de după golul lui Böle nu a adus decât două şuturi cadrate (primul, din lovitură liberă, abia în minutul 71, al doilea – fără periculozitate, în minutul 82) spune multe şi despre forţa ofensivă actuală a clubului care are cele mai multe goluri înscrise în istoria Ligii I, dar nu a înscrie de patru meciuri (!) precum şi despre organizarea defensivă bună a gazdelor de marţi. Cum Matei a vorbit mai mult decât a jucat, Alexe a confirmat că e în picaj, Rotariu că e crud, iar Bilinski a prins o zi slabă, Iaşul nu a avut probleme în a securiza poarta lui Grahovac. Singurele momente în care moldovenii au avut emoţii cu adevărat au fost cele din minutul 38, când Creţu i-a suflat mingea lui Machado, şi din minutul 39, când Ciucur a făcut o alunecare în care a atins picioarele lui Rotariu, nu şi mingea, arbitrul neacordând însă penalty.  
Dacă la capitolul “apărare” CSMS a stat bine, în ofensivă a fost loc de mai bine. În ciuda slăbiciunilor incredibile din apărarea oaspeţilor, în primul act, în afară de gol, Iaşul a mai avut un singur şut, iar în actul doi doar două încercări. Drept urmare, cu toate că a fost protejat de un Fai care nu are ce căuta la Dinamo, un Bunoza care nu a fost în stare să facă o preluare simplă ori de un Bărboianu care şi-a arătat valoarea la golul gazdelor, când a fost deposedat lejer de Onduku, Marc nu a încasat decât un gol. Acest lucru s-a datorat şi faptului că tandemul de mijlocaşi centrali Creţu – Enescu nu a etalat inspiraţie la construcţie, nici la atacurile poziţionale de până la gol, nici la contraatacurile pe spaţii largi din actul doi. Şi cum nici Ciucur nu mai are prospeţimea din startul de an, iar Golubovic a muncit fără a ieşi în evidenţă, CSMS a trăit mai mult din sclipirile inspiratului Onduku, cel care a reuşit să-l pună în valoare şi pe Böle.
Trăgând linie, dacă excludem faza din minutul 39, chiar dacă oaspeţii au tras mai mult la poartă şi au avut mai mult timp iniţiativa, victoria Iaşului, care a avut ocazia cea mai clară (Ciucur, în minutul 66) şi mai multe faze de poartă, este meritată, determinarea făcând diferenţa încă o dată.
Trupa pregătită de Nicolo Napoli nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a savura succesul cu Dinamo. Astăzi, după un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii, CSMS va pleca spre Ilfov, unde va pregăti meciul de sâmbătă, cu Concordia Chiajna, din etapa a XXVI-a a Ligii I.
 
PS: Rezultate înregistrate ieri: FC Botoşani – Concordia Chiajna 3-0 (0-0). Vaşvari (’48), Roşu (’56), Hadnagy (’75). În min. 25, Bordeianu (B) a ratat un penalty, iar Muşat (C) a fost eliminat; FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş 1-0 (0-0). Bonilla (’71); Rapid – ASA Târgu Mureş 1-2 (0-0). Săpunaru (’89) / Hora (’70), Manolov (’77).Constantin (ASA) a fost eliminat in min. 87
 
 
CSMS – catalog
 
Grahovac (6) – nu a avut de lucru.
Mitic (6) – a alunecat în câteva rânduri pe poziţia pe care a evoluat până acum în retur, mijlocaş la închidere.
Mihalache (6) – sigur.
Plămadă (6) – puternic.
Bădic (6) – l-a anihilat fără probleme pe Matei.
Ciucur (6) – a intrat imprudent la Rotariu, în minutul 39, a ratat singur cu Marc în minutul 66.
Creţu (6) – deficitar la construcţie, a intrat în gura spectatorilor în urma erorilor comise pe fază ofensivă; a respins providenţial din faţa lui Machado, în minutul 38, a fost util pe fază defensivă.
Enescu (6) – diferenţă de inspiraţie între cele două faze ale jocului, plusurile venind de la jocul defensiv.
Böle (7) – a marcat, a mai avut o ocazie importantă.
Golubovic (6) – un singur şut cadrat, nepericulos, pe final.
Onduku (7) – a creat, practic, golul CSMS, a mai avut alte pătrunderi periculoase.
Bosoi (6) – şi-a făcut treaba în apărare.
Ciucă a intrat în minutul 77, iar Braga în minutul 89.
 
 
 
 

Comentarii