De Sănătate

Punem punctul pe știi

11 copii în stare gravă la Spitalul de Copii, din decembrie, intoxicaţi cu substanţe antiparazitare

joi, 18 ianuarie 2024, 10:12
1 MIN
 11 copii în stare gravă la Spitalul de Copii, din decembrie, intoxicaţi cu substanţe antiparazitare

Starea de sănătate a fetiţei de 3 ani, spălată de mama ei cu otravă pe cap, este în continuare foarte gravă. Medicii spun că sora ei, în vârstă de 4 ani, este stabilă, a trecut peste perioada critică, însă micuţa de 3 ani este în continuare în stare critică, cu şanse minime de supravieţuire.

Medicii fac un apel către părinţi să nu îşi mai spele pe cap copiii cu substanţe destinate uzului pe animale, fiindcă pericolul este mortal. Şi cazurile sunt multe: de la începutul lui decembrie, 11 copii au ajuns în stare gravă la spital cu astfel de intoxicaţii.

"Din luna decembrie şi pînă în prezent, la Spitalul de Copii au fost internaţi 11 copii cu intoxicaţie cu substanţă organofosforată. Facem un apel către toţi părinţii: Diozinon, această substanţă organofosforată, este extrem de nocivă, toxică, putând determina decesul copiilor şi al părinţilor. Ca urmare, insistăm să nu se mai utilizeze substanţe de tip farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi.

Comentarii