Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

108 cazuri noi, în weekend, la Iaşi

21 de muncitori vietnamezi de la Conest, infectaţi cu noul coronavirus

GALERIE
vietmanezi
  • vietmanezi
- +

În acest sfârşit de săptămână, la Iaşi au fost raportate mai multe focare noi de COVID-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 4.236. Astfel, sâmbătă au fost înregistrate 39 de cazuri noi, iar duminică au fost 69 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă. 

Sâmbătă, 19 septembrie, focarele noi raportate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au fost cele înregistrate la mai mulţi agenţi economici din Iaşi, la o firmă de construcţii, la un centru de servicii sociale şi la o unitate medicală. Cele mai multe cazuri depistate sunt la compania Conest, unde 21 din 52 de muncitori vietnamezi au fost infectaţi. Aceştia au fost izolaţi după ce rezultatele testelor au ieşit pozitive, iar în urma evaluării făcute de medicii Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi au fost internaţi la Spitalul Căi Ferate, conform unei comunicări transmise de conducerea companiei. De asemenea, ceilalţi 31 de muncitori vietnamezi ale căror teste au ieşit negative au fost relocaţi într-un spaţiu sigur din punct de vedere sanitar, iar contacţii direcţi ai celor infectaţi au fost carantinaţi.

„Precizăm faptul că muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice, compania le asigură mesele prin servicii de catering”, a precizat Irinel Tofan, directorul general al companiei Conest. Cei 52 de angajaţi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani. Reprezentanţii companiei au mai precizat că această situaţie nu va afecta lucrările derulate în acest moment în municipiu. Totodată, la biroul de contabilitate al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi au fost depistaţi cu noul coronavirus cinci salariaţi, iar alţi cinci angajaţi sunt de la Centrul de Servicii Sociale din Budăi din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Alte opt infectări noi au fost raportate în cursul zilei de sâmbătă la doi agenţi economici, fiind închisă temporar secţia de producţie a uneia dintre firme. „Au fost izolate cazurile confirmate, au fost igienizate şi dezinfectate spaţiile, iar personalul a fost reinstruit privind regulile de igienă personală şi purtarea echipamentului de protecţie”, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi. Tot în acest sfârşit de săptămână numărul deceselor în judeţ a ajuns la 135, în ultimele zile fiind înregistrate patru decese. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri