Solistul Vlad Mărculescu a criticat activitatea managerului Beatrice Rancea

A dansat la Royal Albert Hall, dar abia a trecut evaluarea la Opera ieşeană

vineri, 18 septembrie 2020, 01:50
4 MIN
 A dansat la Royal Albert Hall, dar abia a trecut evaluarea la Opera ieşeană

Unul dintre cei mai buni balerini ai ţării la ora actuală, Vlad Mărculescu, solist al Corpului de Balet la Opera Naţională Română Iaşi (ONRI), „pus la colţ” pentru indisciplină la evaluarea anuală, de către comisia instituţiei. Acesta a luat nota 2,72 la “îndeplinirea criteriilor de evaluare”. Culmea, în perioada pentru care a fost verificat, Vlad Mărculescu a urcat de 16 ori pe scena de la Royal Albert Hall, companie de spectacole aflată în top 10 în lume.

Aplaudat ani la rând la scenă deschisă la Iaşi, dar şi în ţară şi peste hotare, Vlad Mărculescu, solistul Corpului de Balet al ONRI, a fost foarte aproape să rateze evaluarea profesională făcută pe 2019 de către comisia ONRI. Potrivit fişei de evaluare, Vlad Mărculescu a picat cu succes, primind nota 2 (din maximum 5 – n.r.), la următoarele “discipline”: “capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru”, “capacitatea de a lucra independent”, “capacitatea de a lucra în echipă”, “disciplină” şi “abilităţi de comunicare”.

Cu greu “a trecut clasa” la “capacitatea de gestionare a resurselor alocate”, rezistenţă la stres şi adaptabilitate, creativitate şi spirit de iniţiativă, capacitatea de a rezolva eficient problemele, capacitatea de implementare a criteriilor de evaluare şi capacitatea de asumare a responsabilităţilor, la toate acestea candidatul obţinând nota 3. Totuşi, comisia a apreciat cu 4 calitatea efectuării muncii specifice postului şi a considerat că Vlad Mărculescu a reuşit să se autoperfecţioneze şi să-şi valorifice experienţa dobândită. În concluzie, nota finală pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare pentru activitatea sa din 2019 a fost de 2,72. Totuşi, potrivit fişei de evaluare, nota pentru programul de formare profesională la care a participat în perioada evaluată, a fost maximă, adică 5. Puse cap la cap, Vlad Mărculescu a absolvit anul artistic trecut cu media finală de 3,86 şi calificativul BINE.

“Nota de la evaluarea mea! Este de neconceput! Abuzurile continuă fără nici un Dumnezeu. Repet, toate notele, în toţi anii, au fost note maxime şi anul trecut am dansat la Royal Albert Hall. E strigător la cer, dar în acelaşi timp mă amuză neruşinarea”, a scris Vlad Mărculescu pe pagina sa de Facebook. Vlad Mărculescu a intrat în dizgraţiile conducerii ONRI odată cu declanşarea în februarie a scandalului în care mai mulţi angajaţi ai instituţiei au acuzat-o pe managerul Beatrice Rancea, de conducere discreţionară şi încălcarea legii.

UPDATE

Conducerea Operei Naționale Române din Iași vine cu precizări în legătură cu evaluarea solistului Corpului de Balet , Vlad Mărculescu pe anul 2019. Beatrice Rancea, managerul ONRI a ținut să precizeze că “domnul Vlad Mărculescu beneficiază de toate drepturile și suportul oferit tuturor angajaților ONRI, opiniile acestuia față de criteriile de evaluare fiind deschise exercitării pârghiilor reglementate normativ, însă angrenarea unei instituții și a unei echipe prețioase în lupte intestine străine de mediul cultural-artistic, valorilor și principiilor ce consecvent grefează activitatea Operei ieșene este nedorită”.   Mai mult chiar, managerul Beatrice Rancea  a susținut că „dl. Vlad Mărculescu beneficiază de toate drepturile și suportul oferit tuturor angajaților ONRI, opiniile acestuia față de criteriile de evaluare fiind deschise exercitării pârghiilor reglementate normativ, însă angrenarea unei instituții și a unei echipe prețioase în lupte intestine străine de mediul cultural-artistic, valorilor și principiilor ce consecvent grefează activitatea Operei ieșene este nedorită”.  Managerul ONRI a ținut să sublinieze faptul că chiar dacă “sistemul și rezultatele evaluării nu sunt informații destinate publicului, potrivit elementelor stipulate în Fișa postului, act asumat de către Vlad Mărculescu și aflat sub regimul GDPR”, statusul profesional al solistului  raportat la programul susținut în acest sens a fost notat 5 din 5. “Alte aspecte ce țin de conduita acestuia, de relaționarea în cadrul colectivului și de raporturile de subordonare profesională nu pot fi relevate public în condițiile de confidențialitate asigurate de ONRI tuturor salariaților și colaboratorilor.Evaluarea a fost realizată de o persoană cu o probitate profesională și morală înaltă (Amalia Mîndruțiu , prim-solistă Balet ONRI – n.r.), iar notarea la capitolele ”capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru”, “capacitatea de a lucra independent”, “capacitatea de a lucra în echipă”, “disciplină” şi “abilităţi de comunicare” s-a realizat în strânsă legătură cu activitatea și conduita salariatului” a dat asigurări managerul ONRI, Beatrice Rancea.

 

 

 

Comentarii