A fost aprobat proiectul pistei de biciclete prin pădure între mănăstirile Bârnova şi Dobrovăţ. Pot începe licitaţiile de execuţie

marți, 05 martie 2024, 11:10
1 MIN
 A fost aprobat proiectul pistei de biciclete prin pădure între mănăstirile Bârnova şi Dobrovăţ. Pot începe licitaţiile de execuţie

Comitetul de avizare al Agenţiei Fondului de Mediu a aprobat, în şedinţa din 4 martie, proiectul judeţului Iaşi privind pista de biciclete dintre mănăstirile Bârnova şi Dobrovăţ.

Traseul merge parţial prin pădure, pe lângă actuale drumuri forestiere, dar şi pe marginea DJ 247, spre Dobrovăţ.

Anunţul a fost făcut ieri de oficialii de la Zona Metropolitană Iași:

«Avem o veste excelentă de împărtăşit! Cererea noastră de finanţare depusă în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete a fost aprobată în şedinţa Comitetului de Avizare al AFM din 04.03.2024!

Proiectul depus de noi este pe locul 22 din 58 proiecte acceptate, având finanţarea asigurată în proporţie de 100%, în valoare de 16.618.700 lei, cu un punctaj final de 85,17.

Pista de biciclete o să unească Mănăstirea Bârnova de Mănăstirea Dobrovăţ, urmând să aibă 17,14 km dintre care 16,338 km amplasament separat de drum şi 0.802 km pe marginea carosabilului sau pe trotuarul existent deja.

Suntem entuziasmaţi de această oportunitate de a contribui la dezvoltarea infrastructurii pentru biciclişti şi suntem recunoscători pentru sprijinul acordat întregii echipe care a lucrat pentru realizarea acestui proiect!»

Descrierea traseului, AICI

Ziarul de Iaşi a mai relatat despre acest proiect AICI şi AICI

Comentarii