A treia oară va fi cu noroc? Licitaţie reluată pentru mijloacele de transport în ZMI

luni, 12 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 A treia oară va fi cu noroc? Licitaţie reluată pentru mijloacele de transport în ZMI

Mai multe rute din Zona Metropolitană sunt în continuare neacoperite din cauza numărului insuficient de autobuze şi microbuze

 

Cu ceva mai mult de 5 milioane de lei, bani din bugetul propriu, Primăria Iaşi încearcă din nou să-şi completeze parcul auto necesar asigurării transportului public în Zona Metropolitană. Pe lista procedurii de licitaţie se află 4 loturi a câte 4 autobuze rulate de 12 metri lungime, fiecare lot cu o valoare estimată de 670 de mii de lei, 10 midibuze de 8-10 metri lungime, împărţite în trei loturi, şi 3 microbuze de 6-7 m, de asemenea rulate.

Componenta financiară va conta la evaluarea ofertelor în proporţie de 70 la sută, iar cea tehnică, în funcţie de kilometrajul autovehiculelor: sub un milion km, 30 la sută, peste 1,5 milioane, niciun punct. Pentru microbuze, limitele sunt 700 de mii/ un milion km.

Ofertele sunt aşteptate până în ultima zi a lunii iunie, iar câştigătorul sau câştigătorii vor avea la dispoziţie 30 de zile să livreze autovehiculele.

Spre deosebire de licitaţia precedentă, anulată pentru că a fost depusă o singură ofertă, pentru un singur lot, care însă nu a îndeplinit criteriile, procedura actuală vizează mai puţine midibuze (10 în loc de 12) şi mai puţine microbuze (3 în loc de 4), la acelaşi preţ.

CITIȚI ȘI: Asociaţia Metropolitană de Transport Public Iaşi şi-a lansat site-ul. Vezi care sunt traseele, orele de plecare şi tarifele, începând cu 1 ianuarie 2023!

Este a treia încercare de completare a curselor publice de călători din Zona Metropolitană Iaşi. Un contract similar atribuit la sfârşitul anului trecut pentru toate trei loturile a fost reziliat cu două luni în urmă după ce firma câştigătoare nu a mai reuşit să aducă mijloacele de transport. A doua procedură nu a mai ajuns la încheierea contractului.

Prin urmare, unele trasee, cum ar fi cele de pe străzile înguste din Valea Lupului vor fi în continuare acoperite doar de operatorii privaţi care au în dotare microbuze. Pe de altă parte, numărul insuficient de mijloace de transport a făcut ca mai multe trasee să rămână descoperite sau, prin soluţii temporare de compromis, să fie comasate.

Comentarii