Actriţă, dată afară din teatru, la 42 ani, pentru că era prea frumoasă

miercuri, 19 iulie 2023, 15:45
1 MIN
 Actriţă, dată afară din teatru, la 42 ani, pentru că era prea frumoasă

Violeta Andrei a fost dată afară din teatru la vârsta de 42 de ani, după ce a jucat în zeci de filme. Extrem de frumoasă, a fost ajutată în carieră de soţul ei, un fost lider comunist. 

Acesta avea să intre la puşcărie după Revoluţie pentru legăturile avute cu regimul lui Ceauşescu. Violeta Andrei avea să joace în 60 de filme româneşti înainte să fie pensionată forţat. Ea spune că a fost de două ori interzisă. Prima oară de către Elena Ceauşescu. Soţia dictatorului o considera prea frumoasă, o adevărată divă care o eclipsa. A doua oară a fost „pensionată” forţat, în 1990, când soţul ei, fostul lider comunist Ştefan Andrei, avea să fie închis.

Actriţa a povestit că a pierdut 18 roluri după ce, în 1983, a fost interzisă de Elena Ceauşescu, care considera că Violeta a devenit mai populară ca ea. „Din păcate pentru ea, această exuberanţă (din viaţă, n.red.), plus constanta jucare a rolurilor frivole, a făcut-o să intre sub dizgraţia absolută a Elenei Ceauşescu… A avut două perioade de interdicţie – o dată în 1973, dar a fost de doar câteva luni, iar apoi, definitiv în 1983. Paradoxal, şi aceste interdicţii au contribuit la notorietatea ei de divă. În fond, circula zvonul că era prea frumoasă pentru a mai putea juca în filme”, se arată în cartea „Diva socialistă. Modele feminine în cinematograful est-european”, cercetătoarea Andreea Ionescu-Berechet.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii