Airbus reintră cu Bell și Sikorsky în competiția elicopterelor pentru Armată

vineri, 22 martie 2019, 09:02
1 MIN
 Airbus reintră cu Bell și Sikorsky în competiția elicopterelor pentru Armată

Producătorul european Airbus, care a deschis încă din 2016 o fabrică la Ghimbav lângă Brașov, a primit o cerere de informații de la Armata română pentru elicoptere de atac și multirol, un program pentru care se poartă negocieri și cu alte companii din domeniu de câțiva ani.

Cererea Armatei vizează 24 de elicoptere de atac și 21 de elicoptere multirol, inclusiv pentru forțele navale, iar Airbus propune, pe lângă elicopterul H215M pe care ar vrea să-l producă la fabrica din Brașov, un nou model: H145M, un elicopter de atac ușor, lansat abia de câțiva ani, dar care deja a fost cumpărat de țările vecine precum Ungaria și Serbia. Concurența? Bell cu elicopterele Ah-1Z Viper și UH-1Y Venom și Sikorsky cu celebrul Blackhawk.

În pole position până nu demult au fost americanii de la Bell pentru achiziționarea de elicoptere de atac AH-1Z Viper și multirol UH-1Y Venom, elicoptere ce ar trebui asamblate tot la IAR Brașov.

Cele două tipuri de elicoptere pot opera în tandem și împart 85% din piese: AH-1Z „Viper”, elicopter de atac, și UH-1Y „Venom”, un elicopter utilitar, dar înarmat.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii