Al nouălea transfer al verii

vineri, 09 iulie 2021, 01:43
3 MIN
 Al nouălea transfer al verii

 

Tiberiu Serediuc a semnat ieri cu Politehnica

Politehnica Iaşi a oficializat ieri al nouălea transfer al perioadei precompetiţionale. Jucătorul de bandă dreaptă Tiberiu Serediuc (29 ani) a semnat cu echipa pregătită de Costel Enache. Născut la Suceava, Serediuc vine de la Rodos, echipă greacă din liga secundă, după ce a mai jucat la Jiul Petroşani (2009), CS Otopeni (2010-2012), Concordia Chiajna (2012-2017), FC Botoşani (2017-2018), FC Hermannstadt (2018-2019) şi Turris (2019).Celelalte achiziţii sunt fundaşii Florin Plămadă (29 ani, FC Botoşani), Marian Ştefan Cană (21 ani, FCSB – împrumut 1 an) şi Alexandru Stan (32 ani, FCSB), mijlocaşii Marian Târşa (23 ani, FC Botoşani), Marian Stoenac (28 ani, FC U Craiova), Cristi Puşcaş (27 ani, Dunărea Călăraşi) şi Ioan Simion Pop (18 ani, CSM Sighet) şi atacantul Andrei Istrate (19 ani, FCSB – împrumut 1 an). Toţi au venit liberi de contract.

În probe se mai află atacantul albanezo-italian Luis Kaccori (Arzachena), care va fi sigur oprit dacă nu va avea probleme cu actele, Alexandru Crap (Ceahlăul Piatra Neamţ) şi Cristian Gherasim (Şoimii Lipova), ambii cu şanse mici de a juca la Liga a II-a, şi, de ieri, Manuel Raphael Daniliuc. Stoper în vârstă de 22 de ani, Daniliuc este născut în Austria, unde s-a format ca jucător, la Salzburg şi First Viena, el evoluând apoi la Bruck şi Mattersburg. Noul venit în Copou mai are doi fraţi, unul geamăn, ambii fotbalişti. Mezinul, Flavius (20 ani), joacă la Nice, în prima ligă franceză, după ce a trecut pe la juniorii lui Real Madrid şi Bayern München II. În condiţiile în care Danale nu a putut fi readus de la Aerostar Bacău, Poli mai caută doi mijllocaşi cu ceva experienţă la nivelul primei ligi.Reamintim, după retrogradarea din vară, Poli mai avea doar cinci jucători, portarii Axinte şi Brînză, fundaşul Onea, mijlocaşul Fr. Cristea şi atacantul Al. Zaharia.

Din lotul din stagiunea trecută şi Uros Djuranovic va juca în sezonul următor în prima ligă, atacantul semnând cu echipa sârbă Kolubara Lazarevac. Este al şaselea fost jucător al lui Poli care va continua să evolueze în eşaloane de elită, după Floriano Vanzo (Clinceni), Dzenan Zajmovic (Velez Mostar, Bosnia), Doru Popadiuc (Chindia Târgovişte), Juan Pablo Passaglia (UTA) şi Andrei Cristea (CS Mioveni). Lista ar putea însă să se îngroaşe cu cel puţin trei nume. Andreias Calcan, care a refuzat un salariu de 8 000 de euro de la Sepsi Sfântu Gheorghe, aşteaptă în continuare un contract mai bun, Laurenţiu Brănescu tratează şi el cu mai multe echipe în timp ce Răzvan Popa este aproape de Şerif Tiraspol.

Referitor la postul de antrenor de portari, acesta s-ar putea să fie ocupat începând de săptămâna viitoare. După refuzurile lui Ioan Cîmpeanu şi Cezar Lungu, în calcule sunt Robert Tufişi, fost portar la Farul Constanţa, UTA şi Gloria Bistriţa, care a lucrat ca antrenor de portari la Râmnicu Vâlcea şi CS U Craiova, şi Radu Creţulescu. Ultimul a fost în sezonul trecut antrenorul de portari al formaţiei bucureştene Metaloglobus.

Altfel, Poli va mai juca mâine un nou meci de verificare. De la ora 11:00, ieşenii se vor confrunta la Piatra Neamţ cu echipa locală Ceahlăul, care activează în Liga a III-a. (Ovidiu MINEA)

 

 

Comentarii