Alimentele surprinzătoare care previn şi încetinesc căderea părului

duminică, 26 noiembrie 2023, 11:46
2 MIN
 Alimentele surprinzătoare care previn şi încetinesc căderea părului

Eşti îngrijorat de căderea excesivă a părului? Multe persoane trec cu vederea un factor important atunci când vine vorba de prevenirea şi tratarea căderii părului: dieta.

Deficitul nutriţional poate provoca căderea părului, lucru ce poate fi combătut printr-o alimentaţie corectă, ce include surse de antioxidanţi, fier, vitamina D şi biotină.

Iată cinci tipuri de alimente care ajută la stoparea căderii părului.

1. PEŞTE GRAS

Unele tipuri de peşti care au acizi graşi esenţiali, inclusiv omega-3 şi vitamina D sunt:

Ton

Macrou

Somon

Hering

Peştii graşi sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine, seleniu şi vitamine B, toate acestea contribuind la obţinerea unui păr sănătos.

2. OUĂ

Ouăle conţin o varietate de vitamine, minerale şi substanţe nutritive. Unele dintre acestea, care sunt legate de sănătatea părului, includ proteine, biotină, seleniu şi zinc.

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, importantă pentru prevenirea căderii părului. O dietă cu conţinut scăzut de proteine ​​pune creşterea părului într-o fază de „odihnă”, ceea ce poate duce la pierderea părului sau la o creştere mai redusă.

Ouăle au, de asemenea, biotină, o vitamină B care este importantă pentru sănătatea părului, a pielii şi a unghiilor.  Consumul de albuşuri, fără gălbenuş te poate predispune la deficit de biotină.

3. LEGUME CU FRUNZE VERZI

Legumele cu frunze verzi sunt pline de substanţe nutritive care previn căderea părului. Câteva alegeri bune sunt:

Varza Kale

Spanac

Coliere

Acestea conţin vitamina A, fier, betacaroten, folat şi vitamina C. O cană de spanac gătit conţine aproximativ 6 miligrame de fier, un nutrient important pentru părul puternic şi sănătos. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), lipsa fierului este cel mai frecvent deficit nutritiv din lume.

Vitamina A este un alt nutrient important găsit în legumele cu frunze verzi, care joacă un rol în sănătatea părului. Vă ajută corpul să producă sebum, un ulei care protejează părul prin hidratarea scalpului.

4. FRUCTE

Câteva fructe bogate în compuşi importanţi pentru sănătatea părului, inclusiv vitamina C şi antioxidanţi, sunt:

Fructe de pădure

Cireşe

Caise

Strugurii

Portocale

Aceste fructe conţin o serie de antioxidanţi, inclusiv vitamina C, care pot ajuta la protejarea foliculilor de păr de radicalii liberi. De asemenea, vitamina C vă ajută corpul să absoarbă fierul şi să producă colagen, care este una dintre proteinele care construiesc firul de par şi ajută la prevenirea căderii acestuia.

5. NUCI ŞI SEMINŢE

Aceste alimente bogate în nutrienţi au multe substanţe nutritive importante pentru prevenirea căderii părului, inclusiv vitamina E, zinc, seleniu şi acizi graşi omega-3. Citeşte mai mult pe digi-life.tv

Comentarii