Amenajați un acvariu pentru a oferi calmitate spațiului!

joi, 28 septembrie 2023, 07:16
3 MIN
 Amenajați un acvariu pentru a oferi calmitate spațiului!

Se spune că dacă doriți să aveți un obiect care să vă liniștească în casă trebuie să vă cumpărați un acvariu. Cercetătorii sunt de părere că mișcările peștilor, culorile și uneori sunetele produse de ei, pot avea efect terapeutic, calmează, reduc stresul și anxietatea. 

În plus, pe lângă relaxare, un acvariu bine îngrijit este un element estetic care poate deveni „vedeta” unei camere, oferindu-i personalitate.

Poate de aceea, acvariile sunt accesorii tot mai populare în decorarea caselor moderne. Practic, acvariile sunt foarte des întâlnite în clădirile de birouri sau în locurile foarte aglomerate. Tocmai pentru a mai liniști atmosfera și a oferi o balanță.

Însă, instalarea unui acvariu cere timp și efort. Dacă este vorba de unul de dimensiuni mai mari, e indicat să apelezi la ajutorul unor specialiști. 

Pe de altă parte, pregătește-te să ții pasul cu îngrijirea lui, cum ar fi filtrarea apei, schimbarea ei, înlăturarea algelor și îngrijirea plantelor.

Un aspect foarte important în instalarea unui acvariu este poziționarea lui. Este important ca acesta să fie ferit de prea multă lumină, pentru a evita înmulțirea excesivă a algelor.

Acvariile pot avea dimensiuni și forme cât mai variate. Nici aici designerii nu s-au abținut de a concepe și a pune în aplicare ideile inovatoare. Dar în acest caz contează foarte mult cum decorați lumea apei închisă într-o cutie din sticlă.

În magazinele specializate veți găsi foarte multe plante marine, atât din plastic cât și naturale; depinde de cât de mulți bani vreți să cheltuiți. După ce ați aranjat plantele, pietrele și figurinele, trebuie să alegeți peștii. 

Deși sună paradoxal, un acvariu mai mic va fi mai greu de îngrijit decât unul mare. De asemenea, atenție la tipul peștilor pe care îi introduci în acvariu.

Vă recomandăm să întrebați la magazin care rezistă dintre ei, pentru că nu credem că vreți să îi pierdeți pe parcurs. Este foarte tentant să-l „accesorizezi” cu pești de toate culorile și mărimile, însă trebuie să ții cont de faptul că nu toate speciile se înțeleg între ele.

După ce v-ați creat acvariul mult dorit trebuie să alegeți locul în casă în care îl veți așeza. De obicei oamenii le așează în sufragerie. Este locul cu cel mai mare tranzit, unde se adună toate energiile negative și are nevoie de puțin feng shui.

De exemplu, designerii au început să creeze mese de sufragerie care sunt un acvariu sau chiar să elimine un perete despărțitor normal și să îl înlocuiască cu un acvariu imens. 

Un beneficiu pe care îl mai pot avea acestea este că pot deveni un sistem de iluminat al camerei pe timp de noapte. Să nu uităm că la pești va trebui mereu să aveți un neon care să le ofere o temperatură normală. Și aici vă puteți juca cu culorile și cu atmosfera pe care doriți să o obțineți.

 

Comentarii