ANALIZĂ Noul premier Ciolacu, o amenințare la adresa guvernării Maia Sandu: PSD îl susține pe ex-socialistul Ceban și a promovat la ICR Chișinău o apropiată a lui Plahotniuc

vineri, 16 iunie 2023, 10:08
1 MIN
 ANALIZĂ Noul premier Ciolacu, o amenințare la adresa guvernării Maia Sandu: PSD îl susține pe ex-socialistul Ceban și a promovat la ICR Chișinău o apropiată a lui Plahotniuc

Noul premier PSD, Marcel Ciolacu, este o amenințare la adresa guvernării Maia Sandu: PSD îl susține pe ex-socialistul Ion Ceban, primarul Chișinăului și a promovat la ICR o apropiată a lui Plahotniuc, Monica Babuc, deși președintele statului vecin a protestat.

Astăzi, în mod cu totul eronat din punct de vedere politic, Marcel Ciolacu a vorbit despre „poporul Republicii Moldova”. Acesta este, de fapt, poporul român.

Ciolacu, o amenințare la adresa guvernării Maia Sandu

În noiembrie 2022, Ciolacu, s-a întâlnit, la Chișinău, cu adversarul Maiei Sandu, primarul Capitalei Republicii Molodva, Ion Ceban. Întâlnirea a fost dezvăluită de Ceban, pe pagina sa de Facebook. La aceste discuții, Ciolacu a fost însoțit de Vasile Dîncu, care abia fusese forțat să demisioneze din funcția de ministru al Apărării după ce declarațiile sale au preluat mesajele Moscovei privind pacea din Ucraina.

Ciolacu și adversarul Maiei Sandu, ex-comunistul Ceban

Partidul înființat relativ recent de Ion Ceban, Mișcarea Alternativa Națională, ar fi primit ajutor din partea consilierilor politici apropiați guvernului rus, se arată în comunicatul Departamentului Trezoreriei al Statelor Unite ale Americii, din 26 octombrie.

Ceban a mai făcut parte din partidul comunist și din cel socialist, ambele extrem de apropiate de Moscova.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a afirmat, într-un interviu pentru Defapt.r0, că întâlnirea lui Ciolacu cu pro-rusul Ceban a fost o greșeală.

În martie 2023, PSD a susținut trimiterea la Chișinău a Monicăi Babuc, o fidelă a oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii