Ancheta în cazul omului de afaceri din Sibiu ucis în propria locuinţă bate pasul pe loc

marți, 14 noiembrie 2023, 14:15
2 MIN
 Ancheta în cazul omului de afaceri din Sibiu ucis în propria locuinţă bate pasul pe loc

Ancheta în cazul omului de afaceri din Sibiu, ucis în propria locuinţă acum opt zile, nu a adus încă răspunsuri concrete. Procurorii anunţă că există progrese în identificarea celor trei autori ai crimei, dar aceştia încă nu au fost găsiţI, scrie hotnews.ro.

Fapta şocantă a avut loc pe 6 noiembrie, când trei indivizi, purtând cagule, au pătruns în casa omului de afaceri de pe strada Moldoveanu. Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă, aceştia au bătut şi jefuit victima, fără ca autorităţile să intervină în timp util.

Potrivit procurorilor, victima a fost grav rănită şi ulterior a decedat la spital din cauza leziunilor suferite în urma agresiunii. Hoţii au reuşit să sustragă ceasuri în valoare de 200.000 de euro, dar nu au luat banii aflaţi în locuinţă.

În comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu se menţionează că ancheta este în desfăşurare, iar cercul suspecţilor a fost restrâns. Procurorii au avut progrese în identificarea celor trei autori, existând bănuiala că aceştia sunt cetăţeni români.

"Cercetările continuă în cazul crimei de pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu. La acest moment, urmărirea penală se desfăşoară «în rem», nefiind începută urmărirea penală faţă de nicio persoană. În continuare se lucrează pe mai multe planuri în vederea depistării şi tragerii la răspundere penală a infractorilor", se arată în comunicatul Parchetului.

Procurorul criminalist coordonator beneficiază de sprijinul unei echipe extinse, formată din lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, dar şi din inspectorate judeţene de poliţie din întreaga ţară, cu suportul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Într-o notă tragică, în casa omului de afaceri se aflau şi iubita şi fiica acestuia în momentul atacului, dar acestea nu au fost agresate. Ancheta se concentrează acum şi pe variantele posibile ale mobilului crimei, iar comunitatea locală rămâne cu inima strânsă, aşteptând cu nerăbdare ca autorii să fie aduşi în faţa justiţiei.

Comentarii