De Business

Punem punctul pe știi

Anunţ oficial: Câţi din cei peste 7000 de angajaţi concediaţi de Continental vor fi din România

vineri, 16 februarie 2024, 16:15
1 MIN
 Anunţ oficial: Câţi din cei peste 7000 de angajaţi concediaţi de Continental vor fi din România

Unul dintre cei mai mari producători de componente pentru industria auto globală, Continental, a anunțat startul implementării măsurilor de optimizare a activităților de cercetare și dezvoltare în cele 82 de unități de acest gen pe care le are în toată lumea. 

Continental nu va reduce locuri de muncă în România sau, dacă o va face, vor fi la un nivel foarte redus, se deduce din răspunsul transmis de Continental pentru site-ul Profit.ro, în urma anunțului făcut de companie privind eliminarea 1.750 de persoane în perioada următoare și a altor 5.400 în următorii ani.

România găzduiește mai multe centre de inginerie ale Continental, inclusiv la Iaşi, pe lângă unități de producție. Profit.ro i-a întrebat pe cei de la Continental în ce măsură planul de restructurare va afecta și angajați din România.

„În locațiile Continental din România, măsurile anunțate de companie vor avea un efect minim spre zero”, a transmis compania fără să detalieze câte locuri de muncă vor fi desființate. Citeşte mai mult pe profit.ro.

Comentarii