De Business

Punem punctul pe știi

Apartamentele s-au scumpit din nou. La cât a ajuns prețul pe metru pătrat în Iaşi

joi, 03 august 2023, 08:51
1 MIN
 Apartamentele s-au scumpit din nou. La cât a ajuns prețul pe metru pătrat în Iaşi

Prețul pe metru pătrat solicitat în luna iulie pentru vânzarea apartamentelor noi a crescut cu 4% față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut cu 5%, în medie.

În luna iulie, românii au vizualizat cu 5% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare cu apartamente de vânzare decât în aceeași lună a anului anterior și au realizat cu 3% mai multe contactări (contactările fiind interacțiunile dintre cei care caută și cei care publică anunțuri pe platformă). De asemenea, față de luna iunie, cei care sunt în căutarea unei locuințe au realizat cu 9% mai multe contactări. 

În Capitală, prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna iulie a fost de 1.522 de euro/metru pătrat, cu 2% mai ridicat față de luna anterioară. În același timp, prețul mediu de cerere pe metru pătrat pentru un apartament vechi a fost de 1.639 euro. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 3%, iar față de luna anterioară cu 2%, conform Storia.ro.

În Iaşi, prețul mediu de cerere al apartamentelor noi a fost de 1.415 euro/metru pătrat, în luna iulie, fiind la un nivel similar cu cel de luna trecută. Totuși, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețul mediu pe metru pătrat a crescut cu 4%. În același timp, pentru apartamentele vechi prețul de cerere a ajuns la 1.423 euro/metru pătrat, cu 9% mai ridicat decât în aceeași perioadă a anului trecut.

 

Comentarii