Armata rusă, suspectată că pregăteşte un atac chimic la Mariupol

luni, 16 mai 2022, 15:06
1 MIN
 Armata rusă, suspectată că pregăteşte un atac chimic la Mariupol

Armata rusă ia calcul să lanseze un atac cu arme chimice la combinatul siderurgic Azovstal, unde se află baricadaţi ultimii apărători ai oraşului Mariupol, scrie portalul InformNapalm, care citează surse din interior.

Potrivit InformNapalm, care citează patru surse militare, inclusiv soldaţi ruşi, armata rusă ar putea folosi luni sau marţi arme chimice împotriva ultimilor apărători ai oraşului Mariupol, situat la Marea Azov. Circa 2.000 de „prizonieri” ar urma să fie utilizaţi drept „scuturi umane” în această „eveniment psihologic”, avertizează InformNapalm, un portal administrat de un grup de voluntari pentru a atrage atenţia asupra războiului rus de Rusia împotriva Ucrainei.

Sursele InformNapalm spun că ruşii au plănuit să trimită soldaţi în recunoaştere, toţi fiind echipaţi cu măşti de gaze, o trusă de protecţie şi un rucsac mic al cărui conţinut rămâne un mister. De asemenea, ruşii au în vedere să desfăşoare în oraş şase cisterne al căror conţinut rămâne de asemenea un mister, acestea fiind însoţite de vehicule blindate.

InformNapalm scrie că „prizonierii” ar urma să fie prezentaţi de armata rusă ca fiind membri ai Batalionului Azov, ai cărui luptători se află acum baricadaţi la Azovstal.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii