Asistentul vocal Amazon Alexa va putea imita vocea rudelor decedate

vineri, 24 iunie 2022, 12:19
1 MIN
 Asistentul vocal Amazon Alexa va putea imita vocea rudelor decedate

​Amazon a anunţat că asistentul vocal Alexa va putea imita vocea unei persoane, dacă utilizatorii îi vor da mai puţin de un minut de voce înregistrată. Compania spune că Alexa poate fi utilizat şi pentru a imita vocea rudelor care au murit, dar această opţiune este considerată de unii destul de morbidă.

Cei de la Amazon spun că domeniul AI a avansat mult şi asistentul vocal, prezent pe multe milioane de gadget-uri, mai ales pe boxe smart, poate trece la un nou nivel: imitarea vocii oricărei persoane.

Amazon a anunţat că tehnologiile sunt suficient de mature încât popularul asistent Alexa poate imita vocile altor oameni, dacă userii doresc asta şi dacă încarcă mai puţin de un minut cu vocea înregistrată ce se doreşte a fi replicată.

„Chiar dacă inteligenţa artificială nu poate elimina pierderea unei persoane dragi, ea clar poate face ca amintirile să fie păstrate”, spun cei de la Amazon, care au prezentat un demo în care un copil îi cere asistentului virtual să-i citească din „Vrăjitorul din Oz” cu vocea bunicii.

Evident că imitarea vocii unei persoane decedate ridică o serie de chestiuni etice. Unii compară noua opţiune cu un episod din serialul Black Mirror. Alţii spun că hackerii ar putea folosi vocile pentru a păcăli alţi oameni.

Amazon nu a anunţat şi când opţiunea va fi disponibilă publicului larg.

 

 

Comentarii