De Business

Punem punctul pe știi

Avalanşă de maşini chinezeşti la Salonul Auto de la Paris

marți, 18 octombrie 2022, 12:39
1 MIN
 Avalanşă de maşini chinezeşti la Salonul Auto de la Paris

După 4 ani de pauză, ediţia din 2020 fiind anulată din cauza pandemiei, „Mondialul automobilului” de la Paris s-a întors în 2022 în halele Palatului de Expoziţii de la Porte de Versailles între 17 şi 23 octombrie. 

Evenimentul este, însă, mai „sărac” ca niciodată. Producătorii francezi Renault, Peugeot, DS şi Alpine sunt în prim plan, fiind la ei acasă. Iar Dacia, aflată sub umbrela Renault şi pe un trend ascendent puternic în întreaga Europă, este şi ea în lumina reflectoarelor la Salonul Auto de la Paris 2022. Dar, din păcate, cam atât din puternica industrie auto de pe „bătrânul continent”.

Puternicii constructori auto germani, precum Audi, BMW, Volkswagen, Mercedes, Porsche sau Opel, au spus pas „Mondialului automobilului” 2022. Iar pe lista absenţilor de marcă figurează şi italienii, şi japonezii, şi coreenii (Alfa Romeo, Fiat, Lamborghini, Maserati, Hyundai, Kia, Lexus, Toyota, etc.).

Pandemia şi crizele suprapuse (penuria de semiconductori, creşterea preţurilor la energie şi materii prime, reducerea bugetelor, etc.) şi-au pus grav amprenta pe universul auto sclipitor până acum câţiva ani în Europa. Să nu uităm că celebrele saloane auto de la Frankfurt şi Geneva au dispărut. Frankfurtul, salonul auto „pereche” al Parisului (se organizau alternativ, odată la 2 ani) s-a mutat într-un fel la Munchen în 2021, iar Geneva se mută în Qatar în 2023.

Cititi mai multe pe newsweek.ro

 

 

Comentarii