Avem copii, dar cumpărăm

miercuri, 14 iulie 2021, 01:43
3 MIN
 Avem copii, dar cumpărăm

Politehnica a adus un junior din Constanţa, deşi are centru  propriu. Azi, de la ora 11:00, Poli – Ştiinţa Miroslava

 

 

Politehnica Iaşi dispută astăzi al cincilea meci de verificare al verii. De la ora 11:00, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, formaţia pregătită de Costel Enache se va confrunta cu Ştiinţa Miroslava. Oaspeţii s-au clasat în vară pe locul IV al clasamentului Seriei I a Ligii a III-a de fotbal, serie care a conţinut zece echipe. Poli, care va evolua în eşalonul doi după recenta retrogradare din elită, a mai jucat până acum patru partide de verificare: 3-0 cu juniorii clubului, 11-0 cu juniorii Liceului cu Program Sportiv Iaşi, 1-0 cu Huşana Huşi (Liga a III-a), toate în Copou, şi 0-3 cu Ceahlăul (Liga a III-a), la Piatra Neamţ.În această săptămână, Iaşul va mai susţine un test, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi II.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, ieri a fost parafat un contract cu Ionuţ Lefter Pelivan, care a venit de la Farul Constanţa. Poli urmează să plătească grila de formare a jucătorului născut pe 11 august 2004, la Tulcea. Achiziţionarea lui Pelivan este o nouă palmă dată Centrului de Copii şi Juniori propriu, care nu este în stare să ofere o soluţie viabilă pentru folosirea unui post de jucător tânăr nici măcar la Liga a II-a, într-un an fără pretenţii de promovare. Asta după ce ani de zile s-a ţipat că produsele formate în Copou, la un Centru care nu a fost în stare să se califice în Liga Elitelor sau s-a făcut de râs când a jucat în acel campionat, nu-s promovate la Liga I! Reamintim, pentru a acoperi postul de jucător născut în 2003, Politehnica l-a mai transferat în această vară şi pe Ioan Simion Pop, de la Sighet, iar cel mai promiţător tânăr din lotul de anul trecut, Răzvan Onea, a fost cumpărat de la Afumaţi.

Aşteptat ieri în Iaşi, mijlocaşul brazilian Jean Deretti va ajunge vineri în Copou, din cauza unor probleme cu transportul, iar mijlocaşul de bandă Stephan Drăghici (U Craiova) şi-a amânat sosirea pentru astăzi. Politehnica mai caută un stoper şi un vârf, în condiţiile în care atacantul albanezo – italian Luis Kacorri a plecat din Iaşi. Pentru postul de fundaş central, după ce s-a renunţat la austriacul Daniliuc, este testat un grec, Okan Chatziterzoglou. El are 25 de ani şi vine de la o echipă retrogradată din liga secundă greacă, Ierapetra, după ce a mai jucat la Xanthi, Panserraikos, Academica Clinceni şi Apollon Larissa.

Referitor la postul de antrenor de portari, după ce şi ultimele variante propuse au căzut, ieri se discuta cu Constantin Bădan, care a apărat la Cîmpulung Moldovenesc, Suceava, Oţelul Galaţi şi Unirea Dej, la ultima echipă fiind şi în stafful tehnic. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

 

 

Comentarii