Averea lui Putin, în vizorul autorităţilor britanice: palat de un miliard de dolari şi yaht de 600 milioane

sâmbătă, 14 mai 2022, 20:58
1 MIN
 Averea lui Putin, în vizorul autorităţilor britanice: palat de un miliard de dolari şi yaht de 600 milioane

Putin, avere de zeci de miliarde. Regatul Unit a decis vineri să sancţioneze apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, acuzaţi de Londra că îi finanţează acestuia un stil de viaţă „luxos”, într-un nou val de sancţiuni ca represalii la invazia rusă din Ucraina, potrivit AFP. 

Printre cele 12 persoane, apropiaţi şi oameni de afaceri, vizate de sancţiuni figurează fosta lui soţie, Liudmila Oceretnaia, şi Alina Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică despre care „zvonurile susţin că ar fi actuala parteneră a lui Putin”, potrivit unui comunicat.

Mass-media atribuie de mai mulţi ani preşedintelui rus o relaţie cu Alina Kabaeva, lucru pe care Vladimir Putin l-a dezminţit în 2008. „Expunem la lumina zilei şi ţintim reţeaua ocultă care susţine modul de viaţă luxos al lui Putin şi strângem laţul în jurul cercului său apropiat”, a declarat în comunicat ministrul britanic de externe Liz Truss.

„Vom continua să aplicăm sancţiuni tuturor celor care ajută şi sunt complici la agresiunea lui Putin, până când Ucraina va învinge”, a adăugat ea. În cursul unei reuniuni cu omologii săi din G7 în Germania, Liz Truss a pledat vineri pentru ca de acum înainte armele să fie livrate Ucrainei şi a cerut instituirea de noi sancţiuni.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii