De Business

Punem punctul pe știi

Banca Transilvania, numărul 1 în România, anunţă că amână creşterea comisioanelor la operaţiunile cu numerar

luni, 06 noiembrie 2023, 12:10
1 MIN
 Banca Transilvania, numărul 1 în România, anunţă că amână creşterea comisioanelor la operaţiunile cu numerar

Banca Transilvania (BT), cea mai mare instituţie financiară din ţară, a luat decizia de a amâna orice creştere a comisioanelor percepute pentru operaţiunile cu numerar, în contextul recentelor informaţii apărute în spaţiul public cu privire la majorarea acestora. Într-un comunicat oficial, instituţia bancară a subliniat că BT oferă printre cele mai mici comisioane pentru procesarea numerarului, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii.

BT dispune de cea mai extinsă reţea de bancomate din România, cu un număr de 1.850 de unităţi, dintre care peste 1.000 sunt amplasate în localităţi mici şi medii, inclusiv în zonele rurale. De asemenea, peste 500 de unităţi ale băncii efectuează procesarea cash, iar reţeaua sa de acceptare este formată din peste 120.000 de terminale POS.

În ciuda tendinţei generale din piaţa bancară şi din lumea civilizată de a limita operaţiunile cu numerar, BT a ales să continue să susţină un ecosistem puternic de gestionare a banilor românilor, asigurând în acelaşi timp siguranţa tranzacţiilor în numerar. Acest lucru se datorează eforturilor continue ale băncii de a investi în capacităţile de procesare a numerarului.

De asemenea, BT a subliniat că nu există nicio legătură între amânarea creşterii comisioanelor şi măsurile fiscale recent anunţate privind limitarea operaţiunilor cu numerar. Decizia de a menţine comisioanele la nivelurile actuale a fost luată în urma unor discuţii şi analize interne, ţinând cont de faptul că timp de trei ani nu au fost aplicate majorări, în ciuda creşterii constante a costurilor de procesare şi întreţinere a echipamentelor utilizate.

Comentarii