Baronul de Vaslui scos azi dimineaţă în cătușe din DNA Iaşi. Pentru ce a primit mita – VIDEO

sâmbătă, 23 septembrie 2023, 07:18
2 MIN
 Baronul de Vaslui scos azi dimineaţă în cătușe din DNA Iaşi. Pentru ce a primit mita – VIDEO

Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai vechi lideri PSD și șeful Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant vineri seară de DNA Iași pe când primea mită 1,25 milioane de lei.

Potrivit unor surse citate de ziarul Vremea Nouă ar fi vorba de o mită dată pentru continuarea drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești, un drum a cărui valoare totală de execuție depășește 222.000.000 lei. Omul de afaceri căruia i s-au cerut banii era din Cluj.

CITESTE SI: Imaginea zilei: Cum arată o şpagă de baron PSD – 1,25 milioane de lei în portbagaj

Şapte ore au durat percheziţiile la Vaslui, de unde a fost adus la sediul DNA Iaşi. Buzatu a fost audiat de procurorii ieşeni aproape trei ore şi jumătate, iar undeva aproape de ora 7 a fost scos în cătuşe din sediu.

UPDATE: Dumitru Buzatu a fost reţinut pentru 24 de ore după audierile de la DNA Iaşi. Cel mai probabil, el va fi dus in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

UPDATE 1: Presa locala amintita din Vaslui da informatii detaliate din ancheta care a dus la flagrantul organizat de procurori. Dumitru Buzatu a scos un constructor din lucrarile de refacere a drumului, invocand neregularitati in executie. In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, a angajat o firma de expertiza care a luat mostre de asfalt din lucrarile efectuate si a concluzionat ca sunt de proasta calitate.

Omul de afaceri, unul dintre cei mai mari constructori din Vaslui, a contestat expertiza si a cerut o contraexpertiza. Se pare ca i s-a impus insa sa lucreze cu aceeasi firma de expertiza, care i-a cerut un pret dublu fata de cel pentru care a facut expertiza pentru Consiliul Judetean. In paralel, Buzatu ar fi blocat plati de 3 milioane de euro catre constructor.

 Aceste doua aspecte l-au facut pe omul de afaceri sa sesizeze DNA, ridicand suspiciuni de "fortare" a mainii din partea presedintelui CJ. Nu se stie exact continutul denuntului. Au urmat doua luni de supraveghere si interceptare telefonica. Flagrantul a dovedit faptul ca Buzatu a primit bani marcati de DNA, iar informatiile initiale spuneau ca acestia au fost dati de catre  un om de afaceri din Cluj. . UPDATE Ultimele informatii indica faptul ca nu a existat un intermediar (un om de afaceri din Cluj, cum s-a vehiculat initial), iar banii pentru mita au fost dati chiar de catre omul de afaceri din Vaslui care a facut denuntul.

Momentul în care Buzatu este preluat de mascaţi şi dus la DNA Iaşi:

Comentarii