"CJ e mai mult un Sfat Popular de partid: ieşenii sunt pe locul doi”

Bilanţ: ce au făcut în ultimul an aleşii USR din Consiliul Judeţean?

vineri, 19 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Bilanţ: ce au făcut în ultimul an aleşii USR din Consiliul Judeţean?

Consilierii judeţeni ai USR şi-au prezentat ieri bilanţul primului an din mandat, cu o introducere făcută de fostul lor coleg Ştefan Tanasă. Numit subprefect în martie, ales apoi preşedinte al USR Iaşi, Tanasă a etichetat „inadmisibilă” neacceptarea majorităţii proiectelor şi amendamentelor propuse de colegii săi doar pentru că vin din partea consilierilor USR. „Modul în care înţeleg cei de la PNL să administreze judeţul este nociv şi distrugător”, a mai spus preşedintele USR Iaşi.

Daniel Dîscă, liderul grupului consilierilor USR, a trecut în revistă activitatea celor şase aleşi ai Uniunii în CJ. „Nu am stat indiferenţi, însă multe dintre iniţiativele noastre, ale USR, rămân blocate sau la nivel de solicitare, pentru că, de multe ori, Consiliul Judeţean e mai mult un Sfat Popular de partid, unde ieşenii sunt pe locul doi”, a afirmat el. „Am luat decizia de a vota doar proiectele privind modernizarea de drumuri care au prevăzute piste de bicicletă şi trotuare, am propus bugetarea participativă prin care ideile ieşenilor să fie aplicate în limita a un milion de euro din vistieria judeţului, am militat pentru împarţirea cotelor defalcate către primării, în mod egal, nu discreţionar şi clientelar cum se face în prezent”, a enumerat Daniel Dîscă, printre altele, câteva proiecte.

Colegul lui, Etienne Ignat, a adăugat câteva propuneri imediate, printre care eliminarea taxei pe apa meteorică, respectiv a apei de ploaie, facturată lunar de ApaVital către persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari. El a spus că această factură trebuie să reflecte cantitatea de precipitaţii produsă, şi nu una estimată. Astfel, societatea furnizoare de apă şi servicii de canalizare încasează aproximativ 10 milioane de lei anual în baza unor estimări nejustificate, a adăugat Etienne Ignat.

Întrebat la final dacă grupul USR din Consiliul Judeţean va rămâne singur să facă opoziţie după ce PNL (aliat la Iaşi cu PMP) a bătut palma cu PSD, Daniel Dîscă a răspuns că „aşteptăm şi noi să vedem cum evoluează lucrurile”. Următoarea şedinţă de plen a CJ este programată pentru miercuri, 24 noiembrie. 

Comentarii