Bunurile Euroins din IaşI, scoase la licitaţie. Cât se cere pe un apartament de pe Străpungerii Silvestru

miercuri, 27 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Bunurile Euroins din IaşI, scoase la licitaţie. Cât se cere pe un apartament de pe Străpungerii Silvestru

Au început să fie scoase la vânzare bunuri din Iași aflate în proprietatea firmei de asigurări Euroins, intrată în faliment în luna iunie 2023. Pe un apartament cu două camere situat pe Străpungere Silvestru nr. 30, unde a funcționat sediul fostului lider RCA, CITR Filiala București SPRL, lichidatorul judiciar al Euroins, vrea să obțină cel puțin 72.900 de euro fără TVA. Potrivit informațiilor din publicația de vânzare consultată de „Ziarul de Iași”, apartamentul din Iași are o suprafață utilă de 49,87 mp și se află din anul 1999 în proprietatea Euroins, fosta Asitrans SA București. Licitația publică se va desfășura joi, pe 28 septembrie.

 

Este singurul imobil din Iași care apare pe lista bunurilor identificate de CITR în cadrul procedurii de inventariere, raport publicat recent, pe 4 septembrie. Apartamentul de pe Străpungere Silvestru a fost scos la licitație acum alături de alte imobile și autoturisme ale Euroins România Asigurare-Reasigurare SA: o clădire din București, pe care lichidatorul judiciar încearcă să o valorifice cu cel puțin 423.000 euro fără TVA, plus 8 autoturisme aflate la sediile din țară, ale căror valoare însumată ajunge la 24.000 de euro fără TVA.

Cel mai scump autoturism scos la vânzare este un AUDI S8, aflat la sediul central Euroins din București, pe care lichidatorul judiciar vrea să obțină, joi, cel puțin 9.450 de euro fără TVA. Cel mai mic preț din lotul de mașini aflate în proprietatea debitoarei Euroins, scoase la licitație, este cerut pentru un autoturism marca Chevrolet Aveo: 1.275 de euro fără TVA, aflat tot în capitală, la sediul central al Euroins.

În cazul neadjudecării acestor bunuri, se vor organiza noi licitații pe 5 octombrie 2023, anunță lichidatorul judiciar.

CITIȚI ȘI: Ce e de făcut cu poliţa Euroins? Patronii service-urilor îşi pun mâinile în cap când aud de asiguratorul falimentar

CITR a identificat aproximativ 60.000 de creditori în bazele de date ale Euroins, se precizează în raportul cu rezultatele preliminare ale analizei CITR, publicat pe 4 septembrie. În același document se menționează și că valoarea datoriilor potențiale ar putea ajunge până la 5 mld. lei.

Euroins a fost una dintre cele mai mari companii din asigurări, cu cea mai mare pondere în piața de asigurări RCA. În martie 2023, cu câteva luni de a intra în faliment, Euroins deținea circa 27% din piața RCA. 

Comentarii