Bursele FLEX: Puteţi învăţa un an într-un liceu din SUA

Elevii vor locui un an la o familie americană.

joi, 06 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Bursele FLEX: Puteţi învăţa un an într-un liceu din SUA

Liceenii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a au ocazia să devină burseri ai Statelor Unite ale Americii în cadrul unui proiect finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii. „Bursele FLEX 2019-2020” sunt iniţiate de către Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională (American Councils for International Education) şi de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru liceenii cu cetăţenie română.

Bursele FLEX se află deja în cel de-al XXV-lea an de existenţă la nivel global, iar din 2015, FLEX există şi în România şi oferă liceenilor ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american, pe parcursul anului şcolar 2019-2020. Participarea la Programul FLEX este gratuită, iar bursa oferită este completă. Până în prezent, 49 de liceeni români, din diferite judeţe ale ţării, au locuit şi învăţat în Statele Unite ale Americii, în state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi, care sunt invitaţi să urmeze aceeaşi procedură de înscriere.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite şi presupune un schimb de experienţă pentru liceeni pe perioada unui an şcolar, ocazie prin care tinerii din diferite state ale lumii au ocazia să trăiască şi să înveţe în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este de a promova înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi cei ai diferitelor ţări. Pentru ediţia 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse. În prezent, alţi 35 de liceeni români se află în SUA şi urmează să revină în ţară.

Elevii care doresc să se înscrie pentru această bursă trebuie să fie cetăţeni români, născuţi între 15 iulie 2001 şi 15 iulie 2004, iar la momentul înscrierii să fie elevi în clasele IX-XI. De asemenea, aceştia trebuie să studieze limba engleză în liceu şi să îndeplinească criteriile pentru a obţine viza SUA şi să nu fi stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani. Candidaturile se depun doar online, în perioada 1 septembrie – 16 octombrie, pe site-ul americancouncils.ro. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii