De Business

Punem punctul pe știi

Cadouri de Paște la ASF, după falimentul Euroins: vinuri franțuzești, ciocolată și foie gras

vineri, 14 aprilie 2023, 10:16
2 MIN
 Cadouri de Paște la ASF, după falimentul Euroins: vinuri franțuzești, ciocolată și foie gras

Sute de coșuri cu produse de lux au fost cumpărate de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Suma totală cheltuită a fost de 30.000, scrie Europa Liberă.

Coșurile de Paște conțin produse alese: vinuri franțuzești, ciocolată și foie gras, acestea fiind cumpărate prin intermediul unei firme care are în mod tradițional contracte cu instituții publice din România.

La începutul săptămânii, ASF a cumpărat prin intermediul platformei electronice de achiziții din România coșurile cadou oferite de o firmă de produse de lux din București, Le Menoir, cu care autoritatea are legături mai vechi.

Astfel, ASF a cumpărat 140 de Coșuri Chez Maxim 19%, 140 de Coșuri Chez Maxim 9%, 10 coșuri Fantastique 19% și 10 Fantastique 9%.

Din datele existente în sistemul de achiziții publice nu reiese exact ce conțin coșurile, dar acestea sunt prezentate pe site-ul firmei care le furnizează.

Cosurile de Paște care se regăsesc pe site-ul firmei au prețuri mai mari decât cele cu care au fost cumpărate de ASF.

Un coș a costat între 70 și 330 de lei pe bucată, în funcție de produse. Cele scumpe au vin franțuzesc, un cozonac și o terină sau foie gras.

Primăriile au spart pușculița pentru decorațiunile de Paște. În top, târgul de la Craiova pe care Olguța Vasilescu îl prezintă ca „locul I în Europa”
Cine conduce ASF
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituția care reglementează piețele de capital, asigurări și pensii private cu active de zeci de miliarde de euro, a asistat anul acesta la un nou faliment răsunător. După falimentul City Insurance, în urmă cu un an și jumătate, scenariul s-a repetat cu Euroins, devenită în 2022 societatea cu cele mai multe polițe de răspundere civilă auto (RCA).

Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de un Consiliu format din 9 membri: 5 membri executivi, respectiv, preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi, precum şi 4 membri neexecutivi. Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu 14 noiembrie 2018.

Președintele ASF, Nicu Marcu, a fost numit de Parlament, la propunerea PNL, în iunie 2020, după demisia lui Leonardo Badea, care fusese pus în funcție de Liviu Dragnea și care a plecat de la ASF pentru un post de viceguvernator al BNR.

În timp ce mii de șoferi din România au plătit polițe RCA mai scumpe, ca urmare a falimentului City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, conducerea ASF și-a sporit veniturile.

Comentarii