Calificare miraculoasă a”stejarilor” la Cupa Mondiala.

luni, 19 martie 2018, 02:43
3 MIN
 Calificare miraculoasă a”stejarilor” la Cupa Mondiala.

Rugbiştii români au pierdut, ieri, în Georgia însă au ajuns direct la Cupa Mondială datorită înfrângerii Spaniei în Belgia. La acest meci, arbitrajul românului Vlad Iordăchescu a inflamat peninsula

 

 

Echipa naţională de rugby a României a pierdut  în Georgia, scor 16-25 (6-10), în ultimul meci din Campionatul European, dar a obţinut neaşteptat calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0). "Stejarii" termină pe locul 2 competiţia, cu 14 puncte, după campioana Georgia, cu 23 de puncte. În urmă cu fix o lună, naţionala de rugby era înfrântă în Spania cu 10-22 Calificarea la Cupa Mondială era pusă în pericol, drumul către Japonia părea destul de anevoios, cu alte câteva meciuri, printre care şi o ”dublă” cu Samoa. Georgienii erau califcaţi direct la CM, astfel că şi românii obţin "biletele". Spania, echipa favorită la califcare înaintea acestei etape, a terminat pe locul III, cu 13 puncte, şi va trebui să treacă mai multe meciuri de baraj pentru a ajunge în Japonia. Ieri la Tbilisi, punctele stejarilor au fost reuşite de Andrei Rădoi, încercare în prelungirile partidei, transformată de Vlaicu, şi de alte trei lovituri de penalitate fructificate de acelaşi Vlaicu, în minutele 11, 40 şi 62. Gruzinii au cucerit şi Cupa Antim Ivireanu, după ce au reuşit trei eseuri, prin Lomidze ('22), Sicinava ('41) şi Asiaşvili, '72, primele două transformate de Matiaşvili, care a mai marcat din două lovituri de pedeapsă, în minutele '8 şi 47.

Belgia, naţionala pe care România a învins-o săptămâna trecută la Buzău cu scorul de 62-12, a învins Spania cu 18-10. Ibericii îl consideră ca principal “autor” al acestui rezultat, pe arbitrul român Vlad Iordăchescu, care a fost “alergat” de către jucătorii spanioli după meci. pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu stadionul din Burxelles, unde a avut loc meciul. În presa spaniolă opiniile sunt asemănătoare: “Arbitrul a tăiat acţiunile de atac ale Spaniei şi le-a permis belgienilor să placheze în aer”, au acuzat jurnaliştii de la Marca. "Meicul pierdut de iberici a fost arbitrat în mod scandalos de un… român", a scris Le Figaro. Mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare au postat mesaje în care se declară consternaţi de delegarea unui arbitru român la partida de la Bruxelles şi îl acuză pe Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, forul continental de profil, de "manevre" pentru calificarea României. România va participa la a noua ediţie a Cupei Mondiale, fiind una dintre reprezentativele care a fost prezente la toate întrecerile. ”Stejarii” îşi ştiu deja şi adversarii pe care îi vor înfrunta în Japonia. Astfel, vor evolua cu Irlanda, Scoţia, Japonia şi Samoa/Spania/Portugalia. Debutul ar urma să fie pe 20 septembrie 2019, în compania reprezentativei ţării gazde,în partida de deschidere a Cupei Mondiale.

 

Comentarii