Ieşenii trebuie să vă ştie toată averea, domnule primar!

Candidatul cu avere modestă i-a cucerit pe ieșeni. Mandatul de primar l-a făcut baron

luni, 17 iunie 2019, 01:59
2 MIN
 Candidatul cu avere modestă i-a cucerit pe ieșeni. Mandatul de primar l-a făcut baron

În toate discuţiile purtate cu el despre averea neclară a familiei sale, primarul Mihai Chirica a ridicat mai puţin problema transparenţei acesteia, cât a vorbit despre legalitatea ei şi a publicării ei. Şi asta chiar dacă, adesea, argumentele sale deranjau vizibil bunul-simţ. De ce însă „Ziarul de Iaşi“ consideră că este extrem de important să ştim toată averea unul ales, fie el primar sau alt ales? Şi asta cu atât mai mult cu cât acesta ne va cere curând din nou votul şi de asemenea cu atât mai mult cu cât vorbim de persoana care gestionează, în numele ieşenilor, averea publică a acestora?

La alegerile locale din 2016, Mihai Chirica se prezenta ieşenilor ca un candidat cu avere modestă: un apartament în oraş şi două terenuri. Îşi mai prezenta, de asemenea, la fel de transparent ca averea, şi CV-ul de personaj ambiţios: 1990 – 1995: student; iulie 1995 – sept 1995: inginer stagiar „Staţiunea Stejarul“ Piatra Neamţ; 1996 – 2002: inginer Conest SA; iunie 2002 – noiembrie 2002: inspector Direcţia Tehnică Primaria Iaşi; noiembrie 2002 – iunie 2012: Director General Primaria Iaşi; 2012 – 2015: Viceprimar Primaria Iaşi; 2015 – prezent: Primar Primăria Iaşi“.

Toate acestea, avere modestă şi un CV fără lacune interpretabile, au contribuit în mod cert, şi într-o măsură mai mică sau mai mare, la numărul de voturi pe care l-a adunat în final. Acum, vedem că vorbim de un primar care nu are doar un apartament pentru locuit, cum avea în 2016, ci o pleiadă de vile, fie ele pe numele lui, al fiicei, apoi al fiului&mamei, apoi al firmei fratelui etc.

Cât este de moral şi de corect, în faţa alegătorilor, ca acest primar să ne spună acum că nu trebuie să ştim întreaga avere a familiei sale, argumentând asta cu tot felul de chichiţe legislative în care, cum vedem în ultimele zile, nici el nu pare a crede?

VEDEȚI ȘI:

A INTRAT FRICA-N CHIRICA! Primarul și-a mai trecut o vilă în declarația de avere

Comentarii