De Business

Punem punctul pe știi

Care ar fi un preț corect pentru oul de țară?

luni, 06 februarie 2023, 15:59
2 MIN
 Care ar fi un preț corect pentru oul de țară?

”Oare care mai este prețul oului de găină de la țară, crescute cu cereale? Nu cumpăr, am câteva găini și aș vrea să vând ce îmi rămân, am clienți dar nu știam cu cât să le dau”, a scris Florentina Copoiu, pe un grup de Facebook al fermierilor buzoieni.

Întrebarea a stârnit un val de comentarii în care gospodarii au împărtășit prețurile cu care comercializează ouăle de țară direct către orășeni. În funcție de cantitatea achiziționată, un ou de țară poate costa de la 50 de bani până la 3 lei bucata. În cazul excepționale, pentru ouă de la rase inedite de găini, prețurile sunt mai mari.

Cei mai mulți crescători de găini au opiniat că prețul ouălor trebuie să țină cont de cel al furajării tot mai scumpe. ”Fiecare vinde cu ce preț vrea, dar să nu uităm că o găină nu ouă 365 de zile pe an, ci are o perioada mai scurtă, iar restul consumă furaj, așa că faceți singuri un calcul cu un preț de 2 lei pe kg de porumb”, a scris un crescător de păsări, citat de Agrointel.ro.

Cei mai mulți crescători de păsări au mărturisit că vând ouăle la un preț mediu de 1 leu bucata. Cei aflați în apropierea orașelor mai mari au spus că prețul poate ajunge la 3 lei pentru fiecare ou de țară. ”Eu le dau cu 3 lei. Și nu fac față!”, a menționat un gospodar.

”1,5 lei este prețul corect pentru un ou, mai ales dacă ții cont să fie proaspete și nu le dai la grămadă să scapi de ele”, a spus și cea care a inițiat discuția despre prețul corect pentru un ou de țară.

Mai multe informații, pe agrointel.ro

Comentarii