Cât de mult se scumpesc nunțile în anul 2024. Mirii întâmpină dificultăți în noul an

luni, 15 ianuarie 2024, 09:10
2 MIN
 Cât de mult se scumpesc nunțile în anul 2024. Mirii întâmpină dificultăți în noul an

Casa bătrânească de la țară, cu mese aranjate în ogradă, e ultima modă în materie de locuri unde poți organiza nunta.

 

Fotografiile și filmările clasice sunt înlocuite cu imagini ce pot fi vizionate cu ochelari pentru realitatea virtuală.

Toate acestea au fost prezentate la cel mai recent târg de nunți de la Cluj-Napoca. Până la marele eveniment însă, alegerea rochiei de mireasă este principala provocare.

Cu sute de rochii expuse a fost greu pentru mirese să ia o decizie, cu tot ajutorul dat de mame, ori prietene.

Nicoleta Călăceanu, viitoare mireasă: „Nu mi-am găsit rochia. Sunt în căutare. O caut de aproximativ două luni. Sper să mă decid curând. Îmi doresc să îmi stea bine și să mă simt bine”.

Pregătirile de nuntă încep din timp. Viitorii miri sunt așteptați cu rochii și costume, la târgul de nunți din Cluj-Napoca

În funcție de material și detalii, o rochie pentru ziua cea mare poate trece lejer de 10.000 de lei, iar la modă e ce-ți stă bine.

Carla, consilier vânzări rochii de mireasă: „Trendul îl face mireasa cu ceea ce visează de când era mică”.

Și mirii au avut ceva de furcă până să aleagă ținuta.

Paul Morar, consultant costume bărbați: „În ultimul timp, cel puțin verdele a fost o culoare foarte folosită. E destul de elegantă și mega versatilă. Albul rămâne o culoare elegantă, fiind cel mai elegant costum pe care poți să-l porți”.

O altă provocare sunt verighetele. Chiar și cu preț redus în timpul târgului, unele ajung să coste mai bine de 20.000 de lei.

Livia Tarța, fondator magazin bijuterii: „Avem acest proiect special. A fost un concept unic. Sunt două piese. Un inel cu diamante, respectiv o coroniță din aur de 18K cu safire naturale. Preț special de 21.000 de lei pe perioada târgului. În rest sunt aproximativ 25.000 de lei”.

Și nunțile țin pasul cu tehnologia. Mai nou, ziua cea mare poate fi retrăită cu ajutorul realității virtuale. Imaginile în format VR și ochelarii costă 2.500 de euro.

Mai mult, pe stirileprotv.ro

Comentarii