Câţi dintre ruşi mai susţin invazia Rusiei în Ucraina?

joi, 14 iulie 2022, 09:42
1 MIN
 Câţi dintre ruşi mai susţin invazia Rusiei în Ucraina?

Ruşii bătrâni şi funcţionarii susţin războiul. Site-ul Meduza a obţinut rezultate unui sondaj cu circuit închis făcut de Kremlin în legătură cu suportul ruşilor faţă de invadarea Ucrainei. 

Sondajul a fost realizat de VŢIOM la sfârşitul lunii iunie 2022. Respondenţilor li s-a pus întrebarea „Unii spun că luptele din Ucraina ar trebui oprite cât mai curând posibil. Alţii consideră că luptele nu ar trebui oprite acum. Ce punct de vedere vă este mai apropiat – primul sau al doilea?”

Numărul respondenţilor este necunoscut jurnaliştilor Meduza. Potrivit documentelor pe care le deţine Meduza, 30% dintre cei care au răspuns la întrebarea pusă de VŢIOM consideră că „ostilităţile din Ucraina” ar trebui „oprite cât mai curând posibil”. Altor 13% le-a fost greu să răspundă, iar 57% dintre respondenţi consideră că războiul ar trebui continuat. Aceleaşi cifre au fost văzute de o altă sursă Meduza, apropiată Administraţiei Prezidenţiale.

La Moscova şi Sankt Petersburg, judecând după datele sondajului închis, aproximativ 40% dintre respondenţi doresc încetarea ostilităţilor, iar 48% sunt în favoarea continuării lor.

Majoritatea susţinătorilor continuării luptei (62%) locuiesc în alte oraşe ruseşti cu o populaţie de peste un milion de locuitori.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii