Ce ciuperci poţi culege în siguranţă din pădure: o expoziţie organizată la Grădina Botanică din Iaşi

vineri, 07 octombrie 2022, 14:07
1 MIN
 Ce ciuperci poţi culege în siguranţă din pădure: o expoziţie organizată la Grădina Botanică din Iaşi

Specialişti de la Grădina Botanică, profesori, studenţi doctoranzi şi masteranzi din cadrul Laboratorului de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în colaborare cu Subcomisia de Ocrotire a Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române – Filiala Iaşi, organizează începând de sâmbătă, 8 octombrie 2022, ora 11.00, până duminică, 9 octombrie 2022, ora 18.00, expoziţia anuală cu specii de ciuperci comestibile şi toxice, colectate din secţiile Grădinii Botanice, pădurile din împrejurimile municipiului Iaşi, dar şi din zona montană a judeţelor Neamţ şi Suceava.

Cu prilejul acestei ediţii vor fi prezentate eşantioane cu specii de ciuperci cunoscute sau mai puţin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori, dar şi prin importanţa alimentară, farmaceutică şi ecologică în cadrul ecosistemelor în care trăiesc. Speciile vor fi însoţite de diagnoze unde sunt evidenţiate principalele caractere ce permit evitarea confuziilor între ciupercile comestibile şi cele toxice. Vor fi expuse numeroase exemplare de Amanita phalloides, cea mai toxică specie din România, cunoscută sub numele de buretele viperei.

Expoziţia poate fi vizitată în compartimentul de la intrarea în serele noi. Preţul de intrare este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate este de 5 lei. Fotografiatul este liber.

Comentarii